28-10-2021

NIKON LANSEAZĂ NX TETHER ȘI NX MOBILEAIR, SPRIJININD FLUXUL DE LUCRU AL FOTOGRAFILOR PROFESIONIȘTI

Amsterdam, Olanda, 28 octombrie 2021: Nikon are plăcerea să anunțe lansarea aplicației NX MobileAir pentru smartphone-uri, prin intermediul căreia imaginile realizate cu aparatele foto digitale de la Nikon se transferă automat pe un server FTP (File Transfer Protocol), fără a fi necesară utilizarea unui computer. De asemenea, compania a anunțat NX Tether, software-ul său simplu de utilizat pentru fotografiere în mod conectat* și destinat aparatelor foto digitale de la Nikon, care permite reglarea de la computer a setărilor aparatului foto și acceptă fotografierea de la distanță.

NX MobileAir

NX Tether

NX MobileAir este o aplicație pentru smartphone care răspunde în mod eficient cerințelor fotografilor profesioniști privind fiabilitatea și livrarea foarte rapidă a imaginilor de la fața locului. Conectând un aparat foto digital de la Nikon cu un smartphone printr-un cablu USB, imaginile pot fi transferate automat pe un dispozitiv inteligent împreună cu informații de metadate IPTC (International Press Telecommunications Council), care sunt adăugate imediat ce imaginea este captată.

Fluxul de lucru de la fotografiere până la livrare este accelerat prin acceptarea transferului de imagini pe un server FTP preînregistrat în cadrul aplicației. De asemenea, utilizatorii pot comuta între transferul automat și transferul manual în funcție de situație, pentru a selecta manual imaginile de editat și de transferat sau pentru a transfera note vocale împreună cu imaginile pe un dispozitiv inteligent și a edita informațiile IPTC în timp ce se redau notele.

În plus, aplicația acceptă transferul către un server FTP al imaginilor stocate în dispozitive inteligente sau al imaginilor înregistrate cu aparate foto digitale care nu sunt produse de Nikon. Chiar și în situațiile în care transportul unui computer este interzis sau în care poziționarea unui computer este dificilă, utilizatorii pot edita cu ușurință folosind dispozitivele lor inteligente, lucrând astfel mai eficient.

NX Tether este un software de computer care permite fotografilor să își conecteze aparatul foto de la Nikon la un computer, prin USB, fără fir sau prin rețea LAN cu fir. Deoarece interfața cu utilizatorul are un aspect simplu și consolidat pentru funcțiile de bază necesare pentru fotografierea în mod conectat, setările aparatului foto pot fi reglate printr-un minimum de operații. Panoul de operare poate fi minimizat pentru a nu distrage prea mult atenția în detrimentul vizualizării imaginilor.

În plus, software-ul notifică utilizatorii prin indicații sonore sau afișate în legătură cu apariția unor probleme, cum ar fi erorile de transmisie. Această facilitate le permite fotografilor să se concentreze mai bine asupra fotografierii, având mai puține griji, chiar și în timp ce lucrează departe de computer. Software-ul funcționează perfect cu NX Studio de la Nikon, precum și cu instrumente de editare și de procesare de la terți, inclusiv Lightroom, Photoshop și CaptureOne, realizând un flux de lucru fără probleme pentru fotografierea în mod conectat.

Software-ul NX Tether poate fi descărcat de la Centrul de descărcare Nikon.
Aplicația NX MobileAir va fi disponibilă în Europa la Google Play și la App Store în 2022.

Astăzi, la ora 19:00, o scurtă transmisie în direct de pe canalul YouTube Nikon Europe va include o discuție live cu întrebări și răspunsuri despre lansarea celui mai recent aparat foto de la Nikon, Z 9.

De asemenea, în cadrul unui eveniment virtual gratuit, Nikon va sărbători săptămâna viitoare sistemul său complet din seria Z cu modelul de top Z 9, care a fost lansat pe 28 octombrie. Brandul găzduiește evenimentul #NikonDays pe 5 noiembrie și va oferi în cadrul acestuia o privire din culise asupra produsului, cu fotografi de inspirație și experți de la Nikon, prin intermediul unor sesiuni și lecții la nivel de expert. Este recomandată înregistrarea timpurie și invitații se pot înscrie aici https://nikondays.nikoneurope.com

Principalele caracteristici ale aplicației NX MobileAir

• Acceptă transferul manual către un dispozitiv inteligent când se selectează imaginile specificate.
• Numărul de albume care pot fi create este nelimitat.
• Transferul fiabil și de mare viteză al imaginilor este posibil prin conexiune prin cablu USB, fără a se efectua reglaje ale setărilor pe aparatul foto**.
• Acceptă standardul de comunicații de mare viteză pentru rețele mobile 5G.
• Dispune de setări eficiente pentru prevenirea operării necorespunzătoare, cum ar fi blocarea ecranului în timpul operării și dezactivarea stării de repaus/blocării automate a unui dispozitiv inteligent, precum și de o funcție de retrimitere în cazul unei erori de import.
• Metadatele IPTC și setările de încărcare pe FTP pot fi setate pentru albume individuale.
• Furnizează o afișare a stării de procesare în timpul transferului prin FTP.
• Presetările IPTC create într-un computer pot fi importate, iar presetările IPTC create în cadrul aplicației pot fi exportate.

Principalele caracteristici ale software-ului NX Tether

• Disponibil pentru descărcare și utilizare în mod gratuit.
• Prezintă aceleași pictograme de operare care sunt utilizate în interfețele aparatelor foto digitale de la Nikon, facilitând operarea intuitivă.
• Are o funcție care notifică utilizatorii în legătură cu erorile de transmisie, prin indicații sonore sau afișate.

Consultați pagina de descărcare aici pentru versiuni de software, sisteme de operare (SO) acceptate și compatibilitatea cu aparatele foto.

Specificațiile, designul, numele produsului și accesoriile furnizate pot diferi în funcție de țară sau zonă. Specificațiile și echipamentul pot fi modificate fără înștiințare prealabilă și fără obligații din partea producătorului.

* Procesul de conectare a unui aparat foto la computer sau la tabletă și confirmarea imaginilor în timp real pe ecran pe măsură ce sunt înregistrate
** Numai când vă conectați la un dispozitiv inteligent compatibil cu Android. Este necesar să modificați setarea meniului de rețea atunci când vă conectați la un iPhone

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.