17-08-2021

NIKON CÂȘTIGĂ PATRU DISTINCȚII LA EISA AWARDS 2021-2022

Amsterdam, Olanda, 17 august 2021: Nikon are plăcerea să anunțe astăzi că patru dintre produsele sale au avut succes la EISA Awards 2021-2022. Aparatul foto mirrorless Nikon Z 6II a primit premiul „Advanced Camera” (Aparat foto avansat), iar Nikon Z 5, „Best Buy Camera” (Cel mai avantajos aparat foto). De asemenea, au fost triumfătoare un număr de obiective NIKKOR, NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 aducând acasă premiul pentru cel mai bun „Macro Lens” (Obiectiv macro), în timp ce NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S a ocupat primul loc în topul categoriei „Professional Telephoto Zoom Lens” (Obiectiv cu zoom de telefotografie profesional).

Fiind unul dintre cele mai avansate modele mirrorless de la Nikon, Z 6II a fost apreciat pentru impresionantul său sistem de focalizare automată și pentru capacitățile sale de procesare a imaginii, calități grație cărora este în topul preferințelor fotografilor de înaltă performanță. Între timp, senzorul în format de cadru întreg, vizorul electronic și sensibilitatea ISO ridicată ale aparatului foto Z 5 au contribuit la recunoașterea acestuia ca fiind aparatul foto cu fotografiere pe întregul cadru care oferă cea mai bună valoare de pe piață. La categoriile pentru obiective, atât NIKKOR Z MC 50mm f/2.8, cât și NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S au fost foarte apreciate pentru excelentele lor caracteristici optice și pentru designul lor elitist.

Premiile câștigate arată că Nikon continuă să dezvolte produse pe baza excelenței dovedite în domeniile proiectării și ingineriei, oferind echipamente impresionante și inovatoare care răspund cerințelor fotografilor săi – atât pe plan creativ, cât și tehnic.

Comentariile EISA pentru aparatul foto Nikon Z 6II, premiat cu „Advanced Camera” 2021-2022

Nikon Z 6II este un aparat foto versatil, cu un senzor CMOS BSI în format de cadru întreg, cu 24,5 milioane de pixeli, care poate înregistra imagini video cu rezoluții de până la 4K Ultra HD, la 60 fps. Sistemul său de focalizare automată de generație nouă poate funcționa la niveluri de lumină scăzută de doar -4,5 EV, în timp ce două sisteme de procesare a imaginii EXPEED 6 oferă o prelucrare mai rapidă a imaginii și o capacitate a memoriei tampon mai mare decât a predecesorului său, pentru fotografierea continuă. Z 6II mai are, de asemenea, două fante pentru carduri, una pentru CFexpress/XQD și una pentru SD standard. Poate fi alimentat prin interfața sa USB-C și este pe deplin compatibil cu un grip de acumulatori vertical. Este unul dintre cele mai performante aparate foto disponibile pentru fotografii pasionați pretențioși.

Comentariile EISA pentru aparatul foto Nikon Z 5, premiat cu „Best Buy Camera” 2021-2022

Nikon Z 5 este un aparat foto compact și ușor, echipat cu un senzor în format de cadru întreg cu 24,3 milioane de pixeli, montat pe un sistem de stabilizare mecanică. Este foarte plăcut de utilizat datorită mânerului mare, joystick-ului pentru schimbarea rapidă a opțiunilor, ecranului tactil și vizorului electronic clar, cu 3,6 milioane de puncte. Cu o sensibilitate maximă ISO de 51.200, Nikon Z 5 poate să fotografieze în condiții de lumină dificilă. Sistemul său de focalizare automată în 273 de puncte este foarte eficient și identifică automat ochii și fețele oamenilor, precum și ale unor animale de companie. De asemenea, aparatul foto poate să înregistreze imagini video 4K, la o decupare de 1,7x. Per ansamblu, este aparatul foto cu fotografiere pe întregul cadru care oferă cea mai bună valoare de pe piață.

Comentariile EISA pentru NIKKOR Z MC 50mm f/2.8, premiat cu „Macro Lens” 2021-2022

Acest obiectiv macro standard pentru aparate foto din seria Z de la Nikon este accesibil, compact și ușor, oferind un raport de reproducere de 1:1 la distanța sa minimă de focalizare de 16 cm. Designul optic utilizează atât lentile asferice, cât și lentile ED (dispersie foarte scăzută), pentru a minimiza aberația cromatică. O acoperire cu fluor protejează lentila frontală, iar cilindrul este etanșat împotriva prafului, murdăriei și umezelii, permițându-i să fie utilizat în condiții dificile. Dispune de un inel de control fără sunet, cu care puteți seta diafragma sau sensibilitatea ISO. Când este utilizat cu un aparat foto din seria Z în format DX, obiectivul are un unghi de câmp echivalent cu 75 mm, fiind din acest motiv o alegere excelentă atât pentru fotografii macro, cât și pentru portrete.

Comentariile EISA pentru NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S, premiat cu „Professional Telephoto Zoom Lens” 2021-2022

Așa cum este de așteptat de la un obiectiv creat pentru uz profesional exclusivist, acest zoom de telefotografie cu deschidere mare a diafragmei este cât se poate de avansat. Din punct de vedere al caracteristicilor optice, este excepțional, combinând nivelurile ridicate de claritate cu suprimarea efectivă a aberațiilor. Printre alte caracteristici de dorit se numără construcția rezistentă la intemperii, focalizarea automată rapidă, fără sunet și precisă, precum și stabilizarea optică eficientă. Un inel de control personalizabil, două butoane programabile și un panou de afișare de pe partea superioară oferă un nivel de control de neegalat. Rezultatul este un obiectiv fantastic, ideal pentru o gamă largă de utilizări, de la fotografierea subiectelor din natura sălbatică și sport, până la portrete și fotografii de nuntă.

În fiecare an, premiile EISA sunt oferite produselor noi care combină cea mai avansată tehnologie și cele mai dorite caracteristici cu performanțele de vârf la clasa respectivă. Premiile se extind de la cele mai accesibile produse de mare valoare, până la cele mai dorite realizări ale electronicii moderne pentru consumatori. Categoriile de premii în continuă schimbare reflectă evoluția designului și a conectivității produselor, dar fiecare câștigător al unui premiu EISA rămâne cel mai bun din clasa sa.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web EISA: https://www.eisa.eu/

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.