19-01-2022

AJUNGEȚI MAI DEPARTE CU NOUL NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Amsterdam, Olanda, 19 ianuarie 2022: Nikon are plăcerea să anunțe astăzi un nou obiectiv de super-telefotografie pentru fotografiere pe întregul cadru, cu distanță focală fixă și teleconvertor încorporat – NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S. Diafragma cu deschidere mare, de f/2.8 și performanța AF fenomenală fac din acest obiectiv unul formidabil pentru fotografie de sport, natură și natură sălbatică. Calitatea imaginii este excepțională, indiferent dacă fotografiați la 400 mm sau la 560 mm, când teleconvertorul de 1,4x încorporat este activat.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S este primul obiectiv din seria Z care a adoptat noul sistem de focalizare cu motor electromagnetic VCM Silky Swift de la Nikon, cu codificator optic ABS: focalizarea automată este mai rapidă și mai silențioasă, cu captarea și urmărirea exactă a subiectelor. De asemenea, este primul obiectiv din seria Z prevăzut cu noua acoperire mezo-amorfă de la Nikon, care oferă cele mai înalte performanțe anti-reflexie din istoria obiectivelor NIKKOR. Această nouă acoperire utilizează particule mai mici decât nanoparticulele, pentru a asigura un control remarcabil asupra formelor dublate și petelor luminoase: claritatea este perfectă, chiar dacă fotografiați scene cu mai multe surse de lumină directă în cadru.

Fiind conceput pentru a oferi fotografilor toate avantajele când sunt pe teren, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S se mândrește, de asemenea, cu o construcție impresionant de ușoară, grație căreia acest obiectiv de super-telefotografie este mai ușor de manevrat. Rezistent și perfect echilibrat, obiectivul este complet etanșat în jurul tuturor părților mobile, iar centrul său de greutate este apropiat de partea din spate, asigurând o operare mai stabilă. Comenzile pot fi personalizate pentru a se obține configurația perfectă în orice situație, inclusiv prin alocarea de funcții inelului FN al obiectivului.

Zurab Kiknadze, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Acesta este primul obiectiv de super-telefotografie cu distanță focală fixă din linia S, care se alătură familiei NIKKOR Z și deschide noi posibilități pentru fotografii profesioniști specializați în sport, natură sălbatică și natură. Este echipat cu tehnologie nouă, inovatoare, care permite obținerea unor niveluri superioare de focalizare, de claritate a imaginii și de adaptabilitate. Indiferent ce condiții sunt necesare pentru a obține fotografia, acest obiectiv face față cu brio.”

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S

Teleconvertor 1,4x încorporat: o simplă glisare a comutatorului din partea dreaptă a obiectivului este suficientă pentru a activa teleconvertorul și a extinde raza de acțiune a acestui obiectiv la 560 mm.
Focalizare automată sigură: sistemul de focalizare cu motor electromagnetic VCM Silky Swift, cu codificator optic ABS asigură o focalizare automată extrem de rapidă, cu captarea și urmărirea exactă a subiectelor.
Calitate remarcabilă a imaginii: diafragmă maximă f/2.8 și bokeh frumos, cu forme circulare.
Sistem de reducere a vibrațiilor încorporat în obiectiv: oferă un avantaj de 5,5 trepte, chiar și atunci când se fotografiază cu teleconvertorul încorporat activat; VR sincronizat este disponibil când acest obiectiv este montat pe Z 9.
Acoperire mezo-amorfă: acoperire anti-reflexie de top la această clasă. Contracarează formele dublate și petele luminoase prin eliminarea luminii incidente care pătrunde atât din direcție diagonală, cât și verticală.
Detalii de excepție: lentilele din sticlă ED, Super ED și SR de la Nikon contracarează aberațiile cromatice.
Rezistent: etanșarea din jurul tuturor componentelor mobile asigură protecția împotriva prafului și umezelii, iar acoperirea cu fluor de la Nikon protejează lentila frontală.¹
Echilibrat: centrul de greutate al obiectivului este apropiat de partea din spate, asigurând o operare mai stabilă.
Personalizabil: pot fi asociate funcții inelului FN, precum și butoanelor Fn, inelului de focalizare și inelului de control fără sunet. Salvați distanțele de focalizare utilizând butonul de setare a memoriei.
Stabil și sigur: talpa detașabilă pentru trepied asigură un echilibru optim când obiectivul este atașat la un trepied. Cu fanta de securitate Kensington®, puteți să vă păstrați obiectivul în siguranță.
Fantă de filtru integrată: facilitează introducerea filtrelor, oferindu-vă și mai mult control în situații cu iluminare dificilă.
Compatibilitate: poate fi utilizat cu TELECONVERTORUL Z TC-1.4x și cu TELECONVERTORUL Z TC-2.0x.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.

¹ Nu este garantată rezistența obiectivului la praf și la picături de apă în toate situațiile și în toate condițiile.

Se recomandă precauție. Nu utilizați acest obiectiv dacă aveți implantat un stimulator cardiac sau un alt dispozitiv medical pentru inimă. Câmpul magnetic generat de acest obiectiv ar putea cauza funcționarea defectuoasă a dispozitivelor medicale. Nikon nu își asumă nicio responsabilitate pentru o astfel de funcționare defectuoasă ori pentru consecințele directe sau indirecte ale funcționării defectuoase.

Firmware-ul pentru aparatele foto cu care urmează a fi utilizat acest obiectiv trebuie să fie actualizat la cea mai recentă versiune disponibilă.