28-12-2021

Nikon va lansa un nou firmware pentru aparatul său foto mirrorless de top – Z 9

Amsterdam, Olanda, 28 decembrie 2021: Nikon are plăcerea să anunțe astăzi că versiunea de firmware 1.10 pentru aparatul foto mirrorless de top Z 9 este programată pentru lansare și va fi disponibilă pentru descărcare pe 5 ianuarie 2022 prin centrul de descărcare Nikon și prin aplicația mobilă Snapbridge.

Versiunea de firmware 1.10 pentru Z 9 va îmbunătăți considerabil durata pentru fotografierea continuă cu viteză ridicată.

Când se fotografiază la 20 fps în mod de înregistrare [RAW cu eficiență înaltă + JPEG BASIC (L)], durata se mărește de la cea anterioară, de aprox. 3 secunde, la cea mai lungă durată din lume*1, de aprox. 15 secunde*2.

Când se fotografiază la 20 fps în mod de înregistrare [RAW cu eficiență înaltă★ + JPEG BASIC (L)] sau [JPEG FINE (L) + JPEG BASIC (S)], durata se mărește de la cea anterioară, de aprox. 3 secunde, la aprox. 8 secunde*2.
Îmbunătățirea fotografierii continue cu viteză ridicată va facilita captarea la rezoluții înalte a momentelor decisive cu subiecte care se mișcă rapid.

În plus, o viitoare actualizare de firmware va adăuga o varietate de funcții video, precum și îmbunătățiri ale operabilității și funcționalității atât pentru imagini statice, cât și video.

*1 Când se fotografiază la 20 fps în mod de înregistrare [RAW + JPEG] cu aparate foto mirrorless prevăzute cu senzor de imagine de 30 de megapixeli sau mai mult, disponibile conform situației din 28 decembrie 2021, pe baza cercetărilor efectuate de Nikon.
*2 Când se utilizează obiectivul NIKKOR Z 50mm f/1.8 S și cardul de memorie Cobalt 1700R de 325 GB de la ProGrade Digital. Durata se va scurta în cazul în care cardul din fanta 2 este selectat pentru copii de rezervă sau este selectată opțiunea PORNIT pentru controlul automat al distorsiunilor etc.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto, obiective și accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, până la optică sportivă, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.
Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.
În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.