28-10-2021

NIKON ANUNȚĂ APARATUL FOTO DE VÂRF Z 9

Cel mai avansat aparat foto mirrorless de până acum de la Nikon este destinat celor care forțează limitele fotografierii profesionale

Amsterdam, Olanda, 28 octombrie 2021: Compania Nikon anunță astăzi modelul Z 9, cel mai avansat aparat foto de vârf produs de aceasta până acum. Z 9 reprezintă un pas înainte semnificativ atât pentru Nikon, cât și pentru fotografierea profesională. Aparatul foto mirrorless se mândrește cu un nou senzor CMOS stratificat de 45,7 MP, în format de cadru întreg, proiectat de inginerii de la Nikon și cu un procesor ultrarapid EXPEED 7. Dispune de cel mai sofisticat sistem de focalizare automată și de cea mai rafinată funcție de urmărire 3D de la Nikon de până acum, are capabilități video de top, un afișaj excepțional al vizorului electronic, viteze de până la 120 fps cu focalizare automată completă și măsurarea expunerii și multe altele.

Pe lângă Z 9, Nikon anunță, de asemenea, obiectivul NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S – primul obiectiv cu zoom de super-telefotografie pentru aparate foto din seria Z – și adaptorul pentru montură FTZ II, care îmbunătățește și mai mult posibilitățile de utilizare ale adaptorului pentru montură FTZ existent.

Z 9 este conceput pentru cei care forțează limitele fotografierii și ale înregistrării video. Este foarte indicat pentru profesioniștii specializați în natură sălbatică, sport și fotojurnalism care au nevoie de vizor electronic (EVF), AF și operabilitate excepționale, alături de acreditări de robustețe care le depășesc chiar și pe ale aparatului foto D6. De asemenea, Z 9 este relevant pentru profesioniștii specializați în modă și reclame, care trebuie să-și scoată în evidență creativitatea deplină în fotografii și înregistrări video de înaltă rezoluție, precum și pentru creatorii de materiale video care doresc să obțină rezultate de calitate în medii de producție eficiente și agile.

„Z 9 este cel mai avansat aparat foto pe care l-am produs vreodată. Depășește tot ce am creat până acum”, declară Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe. „Puține aparate foto sunt cu adevărat inovatoare, iar acesta este unul dintre ele. Având la dispoziție capacitatea de procesare, viteza, tehnologiile bazate pe inteligența artificială și caracteristicile ergonomice extraordinare ale aparatului foto Z 9, fotografii pot depăși mai bine ca oricând dificultățile legate de iluminare, subiect și mediu. Beneficiind de capabilitățile tehnice ale aparatului foto, profesioniștii vor putea să atingă noi niveluri de expresivitate.”

Principalele caracteristici ale aparatului foto Z 9

Performanțe remarcabile de focalizare automată și urmărire 3D
Sistemul AF cu 493 de puncte include 405 puncte de zonă AF automată (de cinci ori mai multe decât la Z 7II), în timp ce 10 moduri de zonă AF permit utilizatorilor să-și optimizeze configurația AF pentru orice lucrare. În același timp, inteligența artificială (IA) cu învățare profundă stă la baza celui mai avansat sistem de detectare simultană a până la nouă tipuri de subiecte diferite. Aceasta se combină cu urmărirea 3D – o premieră pentru gama de aparate foto mirrorless de la Nikon – pentru a ajuta la captarea fiecărui moment cheie. De la oameni și trăsăturile lor până la animale și vehicule, Z 9 înțelege ceea ce se fotografiază și reacționează instantaneu la schimbările de poziție, de orientare sau de viteză ale subiectului.

Capabilități video cu totul inovatoare
Incredibila putere imagistică a aparatului foto Z 9 permite utilizatorilor să realizeze în aparatul foto superbe imagini video și înregistrări video secvențiale la rezoluții 8K UHD, 4K UHD și 4K 120p pe întregul cadru. Segmentele video de 8K la 30p pot fi înregistrate timp de aproximativ 125 de minute la un moment dat, aceasta fiind cea mai lungă durată întâlnită la aparatele foto mirrorless de până acum¹. Iar o viitoare actualizare de firmware va permite înregistrarea de imagini video RAW 8K la cadențe 60p extrem de cursive². Funcțiile AF/AE și AF detectare ochi sunt complet accesibile în timpul filmării, în timp ce noul format N-RAW de la Nikon menține dimensiunile fișierelor la valori care pot fi gestionate³.

Viteză remarcabilă
Captați mai mult de 1.000 de cadre⁴ în format RAW cu rezoluție completă la 20 fps într-o singură serie și chiar până la 120 fps cu capabilitate AF/AE completă în noul mod C+. Cea mai mare viteză de scanare din lume⁵ elimină distorsiunile de tip „obturator oscilant” într-o asemenea măsură încât obturatorul mecanic a fost îndepărtat. Timpii de expunere de 1/32000 se combină cu capacitatea aparatului foto de a fotografia la ISO 64 pentru a oferi o profunzime de câmp incredibilă, chiar și în condiții de lumină puternică extremă.

Vizibilitate constantă, în timp real
Z 9 are cel mai luminos afișaj de vizor electronic⁶ (3000 niți), cu tehnologie dual-stream care asigură înregistrări mereu realiste, fără întreruperi, astfel încât fotografii să nu rateze niciodată un moment important. Afișajul aparatului foto Z 9 oferă o vizualizare în timp real cu adevărat continuă, ceea ce înseamnă că dacă un subiect se mișcă sau dacă există cea mai mică schimbare în scena fotografiată, utilizatorul va sesiza aceste lucruri.

Caracteristici ergonomice și robustețe
Tot în premieră pentru Nikon, Z 9 este echipat cu un monitor cu înclinare verticală și orizontală pe 4 axe, care permite fotografilor să se adapteze momentului printr-o încadrare rapidă și flexibilă. Fiind întru totul un instrument dedicat profesioniștilor, caracteristicile ergonomice ale aparatului foto, cum ar fi configurația butoanelor, au fost rafinate și îmbunătățite pe baza sugestiilor primite de la fotografii profesioniști. Între timp, robustețea acestuia o depășește pe a aparatului foto D6, asigurând utilizatorilor posibilitatea de a fotografia tot ce doresc, chiar și în condiții dificile. Un nou buton de mod AF permite utilizatorilor să comute modul AF și modul zonă AF în timpul fotografierii prin vizor, în timp ce panourile de control superior și posterior cu ecran LCD și butoanele principale se luminează printr-o simplă glisare cu degetul pe comutatorul de alimentare, pentru a putea schimba cu ușurință setările în întuneric.

Obiectivul NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S

Însoțitorul rapid, clar și versatil al aparatelor foto din seria Z de la Nikon. NIKKOR Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S focalizează rapid și silențios pentru a urmări cu precizie absolută subiectele care se mișcă rapid, chiar dacă mișcarea acestora este imprevizibilă. Intervalul de zoom de telefotografie de 100-400 mm și caracteristicile optice superioare ale acestui obiectiv oferă rezultate excepționale într-o gamă foarte variată de situații, indiferent dacă subiectul este relativ aproape sau foarte departe. Iar performanța remarcabilului sistem VR, echivalentă cu 5,5 trepte, vă permite să fotografiați cu aparatul foto ținut în mână utilizând timpi de expunere mai lungi, fără să sacrificați claritatea. Distanța minimă de focalizare este de doar 0,75 m la capătul cu unghi larg al intervalului de zoom și de 0,98 m la extinderea maximă.

Adaptorul pentru montură FTZ II

Adaptorul pentru montură FTZ II îmbunătățește și mai mult posibilitățile de utilizare ale adaptorului pentru montură FTZ existent, grație unui design eficientizat. Acceptă aproximativ 360 de obiective NIKKOR cu montură F, începând cu tipul AI și permite utilizarea obiectivelor NIKKOR cu montură F existente împreună cu aparatele foto din seria Z. Adaptorul pentru montură FTZ II poate fi utilizat împreună cu un grip vertical și cu diverse accesorii video și permite schimbarea obiectivelor fără a demonta aparatul foto de pe trepied.

Caracteristici suplimentare ale aparatului foto Z 9

• Corp compact: cu 20% mai mic decât D6, cu un mâner adânc care permite o prindere sigură pentru fotografiere orizontală și verticală.
• Forjat din aliaj de magneziu, pentru un echilibru foarte bun între rezistență și greutatea redusă
• Etanșarea cuprinzătoare împotriva intemperiilor protejează atât aparatul foto, cât și obiectivele din seria Z și adaptoarele pentru montură, indiferent de condiții
• Acoperirea conductivă creează un câmp magnetic care respinge în mod eficient particulele de praf care ajung pe senzor
• Intervalul ISO nativ de 64 până la 25600 (extensibil până la echivalentul 32-102400) se asociază cu un algoritm avansat de reducere a zgomotului și cu reducerea efectului de clipire în aparatul foto

Astăzi, la ora 19:00, o scurtă transmisie în direct de pe canalul YouTube Nikon Europe va include o discuție live cu întrebări și răspunsuri despre lansarea aparatului foto Z 9.

Pe 5 noiembrie, în intervalul orar 14:00-22:00, un eveniment virtual exclusiv, #NikonDays, va celebra noul aparat foto de top de la Nikon; în plus, profesioniștii de la Nikon vor discuta despre întregul sistem din seria Z! Înscrieți-vă pentru sesiunile de întrebări și răspunsuri, lecțiile la nivel de expert și aplicațiile practice. Evenimentul este gratuit și include discuții la care participă fotografi de inspirație care au fost printre primii care au utilizat aparatul foto Z 9. Înregistrați-vă acum pentru sesiunile viitoare. Spațiul este limitat.

Pentru a participa la eveniment, înregistrați-vă locul aici: https://nikondays.nikoneurope.com
Pentru o listă completă a programului, vizitați https://nikondays.nikoneurope.com

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.


¹ Pe baza cercetărilor efectuate de Nikon, conform situației din octombrie 2021.
² Pentru a permite înregistrarea în aparatul foto a imaginilor video 8K/60p, este necesară o actualizare de firmware, care va fi disponibilă în primăvara anului 2022.
³ Formatul N-RAW permite obținerea fișierelor de calitate RAW la aprox. jumătate din dimensiunea fișierelor ProRes RAW. Recodarea în format N-RAW este posibilă numai după o actualizare de firmware (disponibilă în primăvara anului 2022).
⁴ Când se utilizează carduri CFexpress Cobalt de la ProGrade Digital.
⁵ Din rândul aparatelor foto mirrorless de peste 30 MP, conform situației din octombrie 2021. Pe baza cercetărilor efectuate de Nikon.
⁶ Dintre aparatele foto mirrorless cu fotografiere pe întregul cadru, conform situației din octombrie 2021. Pe baza cercetărilor efectuate de Nikon.