29-06-2021

NIKON ANUNȚĂ APARATUL FOTO MIRRORLESS Z fc DE LA NIKON

Unicul Z fc de la Nikon combină designul emblematic cu inovația caracteristică seriei Z

Captați momente emblematice

Amsterdam, Olanda, 29 iunie 2021: Nikon anunță astăzi aparatul foto mirrorless Z fc de la Nikon, în format DX – primul aparat foto din seria Z care adoptă un design „de patrimoniu”, în timp ce oferă funcții avansate. Exteriorul aparatului foto Z fc de la Nikon este inspirat de emblematicul aparat foto SLR Nikon FM2, lansat în 1982, un produs esențial în istoria companiei Nikon. Pe lângă aparatul foto propriu-zis, Nikon lansează două noi obiective de kit care completează stilul patrimoniului său; NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR ediția Silver și NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE).

Corpul compact și ușor al aparatului foto Z fc de la Nikon este extrem de portabil, dar oferă posibilități remarcabile de operare și de redare, ceea ce îl face ușor de manevrat atât pentru utilizatorii familiarizați cu un aparat foto mirrorless, cât și pentru cei care îl utilizează pentru prima dată.

Principalele caracteristici ale aparatului foto Z fc de la Nikon includ:

Design inspirat de la un aparat foto legendar
Aici, există pasiune în detaliu. Designul cu pentaprisme și echilibrul între elementele negre și argintii de pe corpul aparatului foto Z fc de la Nikon reflectă modelul FM2, ca și adoptarea unui ocular rotund pentru vizorul electronic (EVF), a designului selectoarelor și a siglei Nikon gravate, din anii 1970-80. În același timp, robustețea fiabilă este obținută prin utilizarea aliajului de magneziu.

Operare simplificată și expresie creativă
Partea superioară a corpului aparatului foto Z fc de la Nikon are trei selectoare și o mică fereastră care afișează diafragma. Selectoarele comandă timpul de expunere, compensarea expunerii și sensibilitatea ISO, permițând modificările setărilor prin operații simple. Mai mult decât atât, butonul i și meniul i, care permit utilizatorilor să regleze rapid o varietate de setări prin apăsarea unui buton, pot fi personalizate în funcție de preferințele individuale de fotografiere ale utilizatorului.

Pentru prima dată la un aparat foto din seria Z de la Nikon, Z fc acceptă compensarea expunerii în timpul modului AUTOMAT, permițând utilizatorilor să ajungă la expresia dorită prin creșterea luminozității și îmbunătățirea siluetelor etc. De asemenea, aparatul foto are 20 de opțiuni Creative Picture Control (Picture Control creativ) care oferă expresii unice. Selectând teme cu diferiți parametri, cum ar fi nuanțarea și saturația, utilizatorii pot exprima o varietate de stări și pot regla efectele după gustul lor.

Capacități de focalizare îmbunătățite și fotografiere cu unghi variabil
Z fc de la Nikon utilizează funcțiile AF detectare ochi și AF detectare animale atât la fotografiere, cât și la filmare – caracteristici introduse inițial la Nikon Z 7II și la Nikon Z 6II. Este acceptat modul AF zonă largă (L), mod zonă AF, asigurând și captarea clară a ochilor și a fețelor, prin limitarea zonei de focalizare. Se pot obține, de asemenea, focalizarea continuă asupra ochilor unui anumit subiect atunci când există mai multe persoane în cadru sau urmărirea ochilor unui animal de companie care se mișcă.

Înregistrarea clară a imaginilor statice și video în condiții de întuneric este posibilă prin acoperirea unei game largi de sensibilități ISO standard, de 100-51200*. În plus, fotografierea verticală din unghiuri joase sau înalte este posibilă odată cu adoptarea primului monitor cu unghi variabil în rândul aparatelor foto din seria Z. Când monitorul este rotit în față, aparatul foto trece automat în modul autoportret, permițând realizarea fără probleme a selfie-urilor, prin operare tactilă.

Conectivitate sporită prin SnapBridge Ver. 2.8
Aplicația SnapBridge poate fi utilizată pentru a transfera fotografiile și imaginile video înregistrate cu aparatul foto pe un dispozitiv inteligent**, permițând utilizatorilor să le partajeze cu ușurință pe rețelele sociale. De asemenea, prin intermediul aplicației se poate obține cel mai recent firmware pentru aparatul foto.

Snapbridge Ver. 2.8, cu o nouă interfață pentru utilizator, acceptă acum două moduri de conectare automată: modul foreground (la vedere) și modul background (fundal). Modul foreground (la vedere) efectuează conectarea aparatului foto numai atunci când aplicația este activată, reducând consumul acumulatorului aparatului foto. Modul background (fundal) menține o conexiune constantă, transferând imaginile în mod automat, chiar și atunci când aplicația nu este activată.

Caracteristici suplimentare ale aparatului foto
O vizualizare naturală, cu aberație minimă este obținută cu vizorul electronic (EVF), care utilizează un panou cu LED-uri organice Înregistrare video cu rezoluții 4K UHD fără decupare, utilizând zona de imagine de film corespunzătoare formatului DX Acceptă funcția AF permanent (AF-F), dedicată înregistrărilor video Înregistrarea imaginilor video cu redare încetinită este ușoară, prin simpla selectare a unei dimensiuni de imagine și a cadenței cadrelor Acceptă Webcam Utility, software-ul care permite utilizarea aparatului foto Z fc de la Nikon ca o cameră web Ambalajul produsului și cureaua livrată cu aparatul foto sunt în stilul designului moștenit de Z fc de la Nikon Acceptă alimentarea prin USB cu aparatul foto pornit, precum și încărcarea prin USB

Obiective de kit: NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR ediția Silver și NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE)

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR ediția Silver este un obiectiv cu zoom standard, bazat pe NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR, cu un design exterior argintiu, care se potrivește cu al aparatului foto Z fc de la Nikon. Obiectivul este compact și ușor, cu o lungime totală de aprox. 32 mm și o greutate totală de aprox. 135 g. Este un obiectiv comod de transportat, oferind în același timp o rezoluție ridicată pe întregul interval de zoom. NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR ediția Silver poate fi utilizat într-o varietate de scene de zi cu zi, de la peisaje și instantanee, până la fotografierea portretelor.

NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE) este un obiectiv compact și ușor, ideal pentru portrete și fotografii de natură moartă, oferind un bokeh cu aspect cursiv, care este unic la obiectivele cu distanță focală fixă. Obiectivul are un design de patrimoniu, inspirat de obiectivele clasice NIKKOR de pe vremea lansării aparatului foto FM2. Fiind finisat cu același strat de acoperire ca aparatul foto Z fc de la Nikon, NIKKOR Z 28mm f/2.8 (SE) se potrivește cu aspectul clasic al acestuia.

* Extensibil până la ISO 204800. Sensibilitatea standard maximă pentru înregistrările video este ISO 25600.
** Pot fi utilizate dispozitive iPhone®, iPad®, iPod touch® și Android™ pe care a fost instalată aplicația SnapBridge. Aplicația SnapBridge poate fi descărcată gratuit de la App Store® și Google Play™. Pentru informații suplimentare, consultați site-ul web al companiei Nikon.

• Apple®, App Store®, siglele Apple, iPhone®, iPad® și iPod touch® sunt mărci comerciale ale Apple Inc., înregistrate în S.U.A. și/sau în alte țări.
• Marca comercială iPhone este utilizată sub licență de la Aiphone Co., Ltd.
• Android™ și Google Play™ sunt mărci comerciale ale Google LLC.
• Alte mărci comerciale și denumiri comerciale sunt cele care aparțin proprietarilor respectivi.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.