18-02-2020

DOUĂ ACTUALIZĂRI DE FIRMWARE ADUC CARACTERISTICI ÎMBUNĂTĂȚITE PENTRU APARATELE FOTO DIN SERIA NIKON Z

Amsterdam, Olanda, 18 februarie 2020: Nikon anunță astăzi lansarea versiunii de firmware 3.00 pentru aparatele foto mirrorless Nikon Z 7 și Z 6 cu fotografiere pe întregul cadru și a versiunii 1.10 pentru aparatele foto mirrorless Z 50 în format DX. Aceste actualizări de firmware oferă un număr de îmbunătățiri caracteristicilor existente, făcând din seria de aparate foto mirrorless una și mai puternică.

Actualizarea firmware-ului pentru Z 7/Z 6 la versiunea 3.00 adaugă noua funcție AF detectare animale la actualul sistem AF detectare fețe/AF detecție ochi. În timp ce sistemul AF detectare fețe/AF detecție ochi recunoaște fețele și ochii oamenilor, funcția AF detectare animale recunoaște ochii și fețele câinilor și pisicilor, pentru obținerea unei focalizări îmbunătățite. Funcția AF detectare animale se ocupă de focalizare în locul dumneavoastră, astfel încât să vă puteți concentra asupra încadrării imaginilor în mod creativ. De asemenea, caracteristica Urmărire subiect a fost modificată pentru a avea o funcționalitate mai apropiată de a caracteristicii Urmărire 3D din aparatele foto digitale SLR de la Nikon, oferind o mai mare simplitate în utilizare. În plus, a fost adăugat suport pentru compatibilitatea cu mai multe mărci de carduri de memorie CFexpress*.

*CFexpress este o marcã comercialã a CompactFlash Association (CFA).

Versiunea de firmware 1.10 pentru Z 50 îmbunătățește operarea sistemului AF când se înregistrează autoportrete în modul Film. Această îmbunătățire a fost făcută ca răspuns la cerințele utilizatorilor, pentru ca aparatul foto să mențină focalizarea pe fețele care sunt înregistrate.

Nikon acordă o importanță deosebită ideii de a răspunde în mod flexibil la cerințele utilizatorilor pe măsură ce acestea se manifestă și de a oferi experiențe fotografice care continuă să stimuleze creativitatea.

Funcțiile îmbunătățite cu aceste actualizări de firmware

Versiunea de firmware 3.00 pentru Z 7/Z 6.

1. AF detectare animale pentru focalizarea automată pe fețele și/sau ochii câinilor și pisicilor
AF detectare animale completează caracteristica actuală de detectare a fețelor și ochilor oamenilor, fiind aplicabilă pentru câini și pisici. Când sunt detectate fețele sau ochii mai multor animale, se poate utiliza selectorul multiplu sau operarea prin atingere pentru a selecta pe ce față sau ochi să focalizeze aparatul foto. În cazul înregistrărilor video se pot detecta fețele animalelor.

2. O mai bună aplicabilitate a funcției AF urmărire subiect
Urmărirea subiectului la fotografierea în mod AF-C a fost modificată pentru a da o senzație operațională mai apropiată de a funcției Urmărire 3D din aparatele foto digitale SLR de la Nikon. Aparatul foto urmărește subiectul cât timp butonul de declanșare este apăsat la jumătate sau butonul AF-ON este ținut apăsat. Urmărirea subiectului se termină când utilizatorul ia degetul de pe buton și punctul de focalizare selectat înainte de începerea urmăririi subiectului este reactivat, pentru o operabilitate sporită. În plus, trecerea de la afișajul funcției Zonă AF automată la afișajul funcției Selectare subiect poate fi asociată unui control personalizat. Toate aceste modificări îmbunătățesc operarea sistemului de urmărire a subiectului și facilitează activarea și schimbarea subiectului țintă în timp ce utilizatorul privește prin vizor.

3. Suport pentru cardurile de memorie CFexpress
Pe lângă cardurile de memorie CFexpress de la Sony, cardurile CFexpress de tip B produse de ProGrade și Lexar vor fi și acestea compatibile cu versiunea de firmware 3.00 pentru Z 7/Z 6.

Descărcați firmware-ul 3.00 pentru Z 7 aici.
Descărcați firmware-ul 3.00 pentru Z 6 aici.

Versiunea de firmware 1.10 pentru Z 50

Modificarea specificațiilor de control pentru înregistrarea autoportretelor în modul Film
În prezent, când se înregistrează autoportrete în modul Film, modul de focalizare este blocat la modul AF-S. Odată cu actualizarea la versiunea 1.10, modul de focalizare va fi blocat la modul AF-F. Această modificare îmbunătățește operarea prin faptul că permite aparatului foto să mențină focalizarea pe fața utilizatorului când acesta înregistrează filmul.

Descărcați firmware-ul 1.10 pentru Z 50 aici.