Academia Nikon-NOOR

Nu doar așteptăm ca următoarea generație de naratori prin imagini să se evidențieze. Le oferim în mod activ sprijin financiar pentru școlarizare în țările lor de origine. Din 2009, câțiva dintre cei mai importanți fotografi documentariști NOOR au devenit profesori în cadrul Academiei Nikon-NOOR, călătorind prin toată Europa pentru a-și împărtăși cunoștințele cu fotojurnaliștii promițători. Am instruit peste 1.000 de participanți din peste 70 de țări în cadrul seminariilor organizate din Kazahstan până în Istanbul, Suedia și Polonia.

Profesorii NOOR nu își etalează doar abilitățile de fotografi în cadrul Academiei. Aceștia îi ajută pe participanți să învețe cum să creeze secvențe de imagini, să își prezinte poveștile și să devină o voce unică în domeniul fotografiei. De asemenea, împărtășesc cunoștințe esențiale de pe teren, oferind îndrumări pentru lucrul cu fixatori și sfaturi privind siguranța, mulți dintre participanții la acest curs urmând să lucreze în zone de conflict.

Și sprijinul nu se oprește aici. Prin intermediul Academiei Nikon-NOOR, participanții beneficiază acum de o rețea tot mai extinsă de tineri fotografi și fotografi profesioniști, care vor continua să îi ajute pe parcursul carierei.