18-11-2021

REALIZAȚI-VĂ IDEILE CREATIVE. CEL MAI MIC OBIECTIV CU DISTANȚĂ FOCALĂ FIXĂ DIN SERIA Z DE PÂNĂ ACUM

Amsterdam, Olanda, 18 noiembrie 2021: Nikon prezintă astăzi cel mai mic și mai ușor obiectiv cu distanță focală fixă din seria Z de până acum, pentru fotografiere pe întregul cadru¹: NIKKOR Z 28mm f/2.8. Acest povestitor inteligent al străzii este un obiectiv superb de zi cu zi. Cu unghi larg, dar nu prea larg, deosebit de accesibil și înșelător de performant, este gata pentru orice, de la scene de stradă până la peisaje și portrete situaționale.

Acest obiectiv de 28 mm cu distanță focală fixă și deschidere mare a diafragmei oferă un unghi de câmp extins, potrivit pentru a arăta scene mai ample, în timp ce distanța minimă de focalizare de 0,19 m plasează acest obiectiv în poziția ideală pentru prim-planuri dramatice. Montura Z largă și diafragma circulară f/2.8 se combină pentru a oferi performanțe deosebite în condiții de lumină scăzută, iar creatorii de imagini își pot focaliza subiectele pe un fundal cu efect de bokeh foarte delicat, cu aspect natural.

De asemenea, cu NIKKOR Z 28mm f/2.8 se pot înregistra ușor segmente video remarcabile. Distanța focală de 28 mm este clasică în cinematografie, iar cu un obiectiv atât de ușor, utilizatorul poate alege dacă să fotografieze cu aparatul foto ținut în mână sau cu un sistem de stabilizare gimbal.

Rezumatul principalelor caracteristici cheie: NIKKOR Z 28mm f/2.8

Obiectiv f/2.8 pentru unghi larg, cu deschidere mare a diafragmei: distanța focală de 28 mm captează imagini cu unghi larg în culori bogate, cu contrast remarcabil.
Ultraportabil: obiectivul are o lungime de aprox. 43 mm și cântărește aprox. 155 g. Este suficient de mic pentru a fi ținut montat pe aparatul foto sau strecurat într-un buzunar al hainei.
Bokeh frumos: montura Z largă și diafragma circulară fixă cu 7 lamele, de f/2.8 permit obținerea unui bokeh foarte delicat, cu aspect natural.
Claritate remarcabilă de aproape: o distanță minimă de focalizare de 0,19 m permite utilizatorilor să focalizeze clar de aproape.
Focalizare automată rapidă, fără sunet: fiind realizată prin intermediul unui motor pas cu pas extrem de silențios și îmbunătățită de lumina suplimentară colectată de montura Z, focalizarea este rapidă, precisă și fără sunet.
Foarte indicat pentru video: variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este redusă dramatic, astfel încât focalizarea poate fi reglată fără a afecta unghiul de câmp al scenei filmate.
Decupare DX de 42 mm: când este utilizat cu un aparat foto în format DX din seria Z de la Nikon, obiectivul oferă un unghi de câmp de 42 mm.
Control simplu: inelul de control fără sunet poate fi setat pentru a controla focalizarea, diafragma, compensarea expunerii sau sensibilitatea ISO.
Bine protejat: etanșat pentru asigurarea protecției împotriva prafului și picăturilor de apă.²

DESPRE NIKON

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem și optică sportivă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.

¹ Dintre obiectivele NIKKOR Z cu distanță focală fixă pentru aparate foto mirrorless cu obiective interschimbabile, disponibile conform situației din 18 noiembrie 2021.
² Nu este garantată rezistența obiectivului la praf și la picături de apă în toate situațiile și în toate condițiile.