29-06-2022

STRĂBATEȚI DISTANȚE MAI MARI CU NOUL NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Amsterdam, Olanda, 29 iunie 2022: Nikon are plăcerea să anunțe astăzi un nou obiectiv de super-telefotografie cu distanță focală fixă, NIKKOR Z 400m f/4.5 VR S. Proiectat pentru o portabilitate extremă, ușor și potrivit pentru călătorii, acest obiectiv permite fotografilor să profite de o distanță focală de 400 mm și de o calitate remarcabilă a imaginii, specifică obiectivelor din linia S.

Natură sălbatică, sport, acțiuni rapide, portrete îndepărtate. Cu o rază mare de acțiune, o rezoluție remarcabilă și o manevrare confortabilă, acest obiectiv de super-telefotografie ușor, rezistent și compact vă oferă o mulțime de ocazii de a fotografia. Cântărind doar 1245 g (aprox.) și având o lungime totală de doar 234,5 mm, construcția sa extrem de portabilă poziționează în mod hotărât obiectivul NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S într-o categorie aparte. Fotografii pot chiar să țină acest obiectiv de super-telefotografie montat pe aparatul foto în timp ce se deplasează, ușurând drumul spre cele mai bune puncte de observare.

Indiferent dacă fotografiați sau filmați, puterea de rezoluție remarcabilă a acestui obiectiv din linia S permite obținerea unor imagini cu bokeh frumos, culori, contrast și claritate deosebite. Puternicul sistem VR optic de la Nikon cu care este dotat obiectivul menține stabilitatea în timpul fotografierii, iar caracteristica VR sincronizat are un efect de compensare echivalent cu până la 6 trepte când acest obiectiv este montat pe Z 9. Diafragma maximă f/4.5 oferă o mulțime de oportunități de a lucra creativ cu lumina disponibilă, iar funcționarea sistemului AF este rapidă, precisă și extrem de silențioasă. În plus, acest obiectiv de super-telefotografie acceptă utilizarea teleconvertoarelor din seria Z, care pot extinde raza de acțiune la 560 mm sau la 800 mm.

Designul echilibrat menține centrul de greutate al obiectivului mai aproape de corpul aparatului foto, asigurând cursivitatea mișcărilor pentru urmărire și rotire panoramică. De asemenea, fotografii pot să țină obiectivul într-o poziție mai confortabilă când fotografiază cu aparatul foto ținut în mână și să ajungă mai rapid la poziția dorită pentru a capta momentele trecătoare. Comenzile sunt complet personalizabile, iar etanșarea avansată împotriva intemperiilor protejează atât obiectivul, cât și aparatul foto.

Zurab Kiknadze, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Acest nou și interesant obiectiv de 400 mm vă permite să duceți super-telefotografia la un nou nivel de cursivitate și viteză de răspuns. Indiferent ce doriți să fotografiați, echilibrul și manevrabilitatea acestuia sunt la un nivel care vă va permite să captați tot ce se află în raza de acțiune. În plus, nu vă veți simți împovărat dacă parcurgeți distanțe mari pentru a găsi cel mai bun loc de observare sau subiectul căutat.”

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z 400mm f/4.5 VR S

Obiectiv de super-telefotografie super-portabil: distanță focală de 400 mm. Cântărește doar 1245 g (aprox.), cu o lungime totală de doar 234,5 mm.
Perfect echilibrat: centrul de greutate al obiectivului este mai aproape de corpul aparatului foto, asigurând cursivitatea mișcărilor pentru urmărire și rotire panoramică.
Diafragmă maximă f/4.5: bokeh-ul frumos și profunzimea de câmp dramatică vă permit să izolați subiectele de fundalurile aglomerate. Acțiunile rapide sunt ușor de înghețat.
Caracteristici optice de înaltă performanță: acoperirea cu nanocristale de la Nikon reduce semnificativ formele dublate și petele luminoase. Lentilele din sticlă Super ED, ED și SR controlează aberația cromatică de la centrul imaginii până la marginile acesteia.
Focalizare rapidă, silențioasă: funcția AF este rapidă, precisă și extrem de silențioasă – urmărirea subiectelor este cursivă, indiferent dacă filmați raliuri, păsări sau natura sălbatică.
Stabilitate impresionantă: puternicul sistem VR optic de la Nikon încorporat în obiectiv oferă un avantaj de 5,5 trepte.¹ Dacă obiectivul este utilizat cu Z 9, caracteristica VR sincronizat are un efect de compensare echivalent cu până la 6 trepte.²
Control personalizabil: asociați funcții butoanelor L-Fn, care sunt poziționate convenabil, precum și inelului de control fără sunet. Utilizați butonul de setare a memoriei pentru a salva distanțele de focalizare.³
Etanșare avansată împotriva intemperiilor: etanșarea împotriva intemperiilor, împreună cu o garnitură din cauciuc asigură protecția tuturor componentelor mobile împotriva prafului, murdăriei și umezelii. Acoperirea cu fluor de la Nikon facilitează curățarea prin ștergere a lentilei frontale.⁴
Compatibil cu teleconvertoare: extindeți raza de acțiune la 560 mm cu un TELECONVERTOR Z TC-1.4x sau la 800 mm cu un TELECONVERTOR Z TC-2.0x.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii.

În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.

¹ Conform standardelor CIPA: în modul NORMAL, se obține o compensare de 5,5 trepte când obiectivul este atașat la un aparat foto mirrorless echipat cu un senzor de imagine cu aceeași dimensiune ca a formatului de film de 35 mm.
² Se obține o compensare de 6 trepte când obiectivul este utilizat împreună cu Z 9 și este activată caracteristica VR sincronizat.
³ Butonul de setare a memoriei poate fi activat în urma unei actualizări de firmware.
⁴ Nu este garantată rezistența acestui obiectiv la praf și la picături de apă în toate situațiile și în toate condițiile.