21-04-2022

NIKON LANSEAZĂ VERSIUNEA 1.2.0 A SISTEMULUI DE FOTOGRAFIERE DE LA DISTANȚĂ NX FIELD PENTRU AGENȚIILE FOTO PROFESIONALE

Amsterdam, Olanda, 21 aprilie 2022: Nikon are plăcerea să anunțe lansarea Versiunii 1.2.0 a software-ului NX Field – cea mai recentă versiune a sistemului său de fotografiere de la distanță pentru agențiile foto profesionale. Actualizarea de software va susține și mai mult capabilitățile aparatului foto mirrorless Z 9 de la Nikon în format FX/cu fotografiere pe întregul cadru.

Actualizarea Ver. 1.2.0 va permite utilizatorilor aparatului foto Z 9 să detecteze cu ușurință nouă tipuri de subiecte. Aceasta acoperă cea mai mare gamă de subiecte din lume: oameni, câini, pisici, păsări, biciclete, motociclete, mașini, trenuri și avioane și permite o captare mai precisă a subiectelor, chiar și prin operare de la distanță. În plus, actualizarea susține caracteristica aparatului foto Z 9 de Captare foarte rapidă a cadrelor+*, care utilizează cea mai rapidă cadență de cadre** din lume, de 120 fps. Aceasta permite captarea de la distanță a unor momente cruciale și decisive care ar putea fi ratate cu ochiul liber și care sunt totuși atât de importante pentru fotografii specializați în sport și știri.

Mai mult decât atât, tehnologia cu redare în flux duală încorporată în Z 9 permite afișarea vizualizării în timp real pe un smartphone sau pe o tabletă, cu foarte puțină întârziere și fără „înghețare” în timpul fotografierii continue. Aceasta garantează captarea cu succes a momentelor care nu merită să fie ratate, chiar și atunci când aparatul foto este operat de la distanță. Această tehnologie, combinată cu cea mai recentă actualizare de software și cu un design de corp care elimină necesitatea unui obturator mecanic, face din Z 9 alegerea perfectă pentru fotografii profesioniști.

Nikon va continua să ofere actualizări pentru NX Field, pentru a-i sprijini pe fotografii profesioniști care sunt activi în prima linie pentru a realiza reportaje.


*Cu urmărire AF/AE. Numai calitate a imaginii JPEG normal. Numărul de cadre care pot fi fotografiate este mai mic decât la fotografierea continuă rapidă. Este indicat să se utilizeze un card recomandat. Cu setarea C30, se pot fotografia imagini de aprox. 45 megapixeli la 30 fps.

**Din rândul aparatelor foto mirrorless disponibile conform situației din 28 octombrie 2021, pe baza cercetărilor efectuate de Nikon.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.
Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii.
În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.