17-02-2022

Nikon lansează versiunea 1.1.0 a sistemului de fotografiere de la distanță NX Field pentru fotografi profesioniști și agenții

Amsterdam, Olanda, 17 februarie 2022: Nikon are plăcerea să anunțe că astăzi a fost lansată versiunea 1.1.0 a software-ului NX Field, un sistem de fotografiere de la distanță destinat fotografilor profesioniști și agențiilor de știri și sport. Această actualizare adaugă suport pentru aparatele foto mirrorless în format de cadru întreg (format FX de la Nikon) Z 7II, Z 6II, Z 7 și Z 6. Suportul pentru Z 9 va fi adăugat într-o viitoare actualizare a firmware-ului.

Suportul adăugat cu versiunea 1.1.0 pentru aparatele foto mirrorless permite operarea de la distanță a funcției de fotografiere fără sunet, care este caracteristică aparatelor foto mirrorless. Aceasta permite utilizarea aparatelor foto de la distanță, chiar și în locuri și situații care necesită funcționarea fără sunet, cum ar fi sălile de concerte și meciurile de șah. Versiunea 1.1.0 adaugă, de asemenea, suport pentru funcțiile AF detectare fețe și AF detectare ochi, prezente la aparatele foto mirrorless de la Nikon, asigurând o focalizare mai fiabilă asupra feței și ochilor subiectului în timpul fotografierii de la distanță. Mai mult decât atât, punctele de focalizare poziționate pe o suprafață mare a cadrului facilitează obținerea focalizării asupra subiectelor care sunt poziționate la marginile cadrului, oferind mai multă libertate în compunerea fotografiilor.

În plus, NX Field Ver. 1.1.0 adaugă suport pentru fotografierea cu temporizator de interval cu aparatele foto SLR digitale și aparatele foto mirrorless compatibile. Specificarea intervalului de fotografiere și a numărului de fotografii pe aparatul foto situat la distanță permite fotografierea automată, chiar și de la distanță.

Nikon va continua să ofere actualizări pentru NX Field, pentru a-i sprijini pe fotografii profesioniști care sunt activi în prima linie pentru a raporta și capta momentele decisive.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.