02-06-2021

Nikon își extinde gama de obiective cu montură Z, prin dezvoltarea modelelor NIKKOR Z 28mm f/2.8 și NIKKOR Z 40mm f/2

Amsterdam, Olanda, 2 iunie 2021: Nikon are plăcerea să anunțe dezvoltarea obiectivelor NIKKOR Z 28mm f/2.8 și NIKKOR Z 40mm f/2. Noile obiective cu distanță focală fixă, compacte și ușoare au fost proiectate pentru aparatele foto mirrorless cu fotografiere pe întregul cadru (în formatul FX de la Nikon), pentru care a fost adoptată montura Z de la Nikon. Obiectivele sunt programate pentru lansare în 2021.

NIKKOR Z 28mm f/2.8

NIKKOR Z 40mm f/2

NIKKOR Z 28mm f/2.8 este dezvoltat ca obiectiv cu distanță focală fixă pentru unghi larg, fiind ideal pentru instantanee de zi cu zi. Spre deosebire de acesta, NIKKOR Z 40mm f/2 este conceput ca obiectiv standard cu distanță focală fixă, care permite utilizatorilor să beneficieze cu ușurință de efectul de bokeh ca parte a modului lor de exprimare în imagini. Ambele obiective vor fi simplu de utilizat de o gamă largă de utilizatori, inclusiv cei cu puțină experiență în utilizarea aparatelor foto mirrorless, într-o mare varietate de scenarii zilnice.

Nikon va urmări în continuare obținerea unor noi dimensiuni ale caracteristicilor optice, răspunzând în același timp nevoilor utilizatorilor. Acest angajament va contribui în cele din urmă la dezvoltarea pe scară mai largă a culturii foto-videografice, cu speranța de a extinde posibilitățile de obținere a performanțelor fotografice.

* Aspectul obiectivelor poate diferi de fotografia prezentată mai sus.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.