21.07.2020

TRECEȚI LA SISTEMUL MIRRORLESS CU FORMAT DE CARDU ÎNTREG, CU NOUL NIKON Z 5 ȘI NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3

Amsterdam, Olanda, 21 iulie 2020: Nikon introduce astăzi în familia Nikon Z un nou aparat foto cu format de cadru întreg, de nivel de bază. Rezistent, ușor și simplu de manevrat, Nikon Z 5 este o oportunitate excelentă pentru oricine dorește să treacă la fotografierea cu un sistem mirrorless cu format de cadru întreg. Pe lângă aparatul foto, se lansează și obiectivul portabil NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3: cel mai scurt și mai ușor dintre obiectivele cu zoom standard pentru aparate foto mirrorless, pentru fotografiere pe întregul cadru.¹ Este partenerul perfect pentru Nikon Z 5 și totodată o opțiune deosebită pentru orice utilizator de sisteme Nikon Z, care își dorește un zoom cu adevărat portabil, cu format de cadru întreg.

Poziționat sub Nikon Z 7 și Z 6, ca aparat foto pentru amatori, Nikon Z 5 este conceput pentru oricine dorește să înceapă să exploreze frumusețea fotografierii pe întregul cadru. Indiferent dacă fotografiază sau filmează în 4K, utilizatorii vor vedea că imaginile lor dezvăluie niveluri noi, emoționante de detaliere, de profunzime și de culoare. Se obțin imagini curate, cu un interval dinamic deosebit, chiar și la sensibilități ISO ridicate, grație unui senzor CMOS de 24,3 MP, cu format de cadru întreg, care profită din plin de capacitatea monturii Z de mari dimensiuni de a capta lumina. Sistemul AF hibrid cu 273 de puncte de la Nikon asigură focalizarea clară de la o margine la alta a cadrului, iar vizorul electronic (EVF), același ca la renumitele Z 6 și Z 7, oferă o vizualizare extrem de clară. Fantele de card duble oferă o stocare flexibilă, iar manevrarea aparatului foto se face fără efort, datorită apreciatelor caracteristici ergonomice ale sistemelor Nikon Z, inclusiv mânerul adânc al aparatului foto. Aparatul foto poate fi alimentat și prin USB² – un beneficiu ideal dacă faceți o filmare secvențială de durată de la fereastra camerei de zi!

De la obiective cu distanță focală fixă și unghi larg, până la zoomuri de telefotografie, Nikon Z 5 este compatibil cu toate obiectivele NIKKOR Z cu deschidere mare a diafragmei și compacte cu format de cadru întreg. Iar obiectivul NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 extrem de portabil este inclus în kitul de bază cu aparat foto și obiectiv. Mic și clar, acest nou obiectiv cu zoom standard versatil acoperă unele dintre cele mai utilizate distanțe focale și oferă performanțe remarcabile pentru fotografii și filme. De asemenea, Nikon Z 5 este pe deplin compatibil cu adaptorul pentru montură FTZ, care permite utilizarea obiectivelor NIKKOR cu montură F fără să se piardă din calitatea imaginii.

Jordi Brinkman, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Nikon Z 5 și obiectivul NIKKOR Z de 24-50 mm oferă o șansă fantastică de a descoperi beneficiile fotografierii pe întregul cadru cu un sistem Nikon Z. De la culori mai bogate până la profunzimea de câmp mai mare, obțineți calitatea remarcabilă a imaginilor – specifică sistemelor Nikon Z – într-un pachet portabil unic. Este modalitatea perfectă de a vă dezvolta creativitatea și de a crea genul de imagini pe întregul cadru pe care le-ați dorit întotdeauna.”

Nikon va continua să își extindă gama de obiective NIKKOR Z cu o varietate de obiective de înaltă performanță, care stimulează intențiile creative ale fotografilor. Obiectivul NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S este programat să fie anunțat mai târziu în acest an. De asemenea, este disponibilă o nouă planificare a lansărilor de obiective NIKKOR Z.

Extindeți-vă capacitatea creativă. Nikon Z 5.

Calitate remarcabilă a imaginilor, specifică sistemelor Nikon Z: montură Z de la Nikon, foarte largă, procesor EXPEED 6 puternic și senzor CMOS de 24,3 MP, cu format de cadru întreg, cu interval ISO 100-51200.
Kit mic, impact mare: obiectivul extrem de portabil NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3 este inclus în kitul de bază cu aparat foto Z 5 și obiectiv.
AF hibrid cu 273 de puncte: asigură focalizarea cursivă, rapidă și precisă de la o margine la alta a cadrului. Funcția AF detectare ochi se blochează pe ochi, pentru realizarea unor portrete perfecte ale oamenilor. Funcția AF detectare animale face același lucru pentru pisici și câini.
Reducere a vibrațiilor pe 5 axe: fotografiile rămân clare și imaginile video sunt stabile.
Vizor electronic extrem de clar, cu 3.690.000 puncte: vizorul electronic (EVF) de înaltă definiție nu lasă nimic în afara cadrului. Setările cheie, precum expunerea, sensibilitatea ISO și balansul de alb sunt aplicate în timp real.
Design ergonomic, specific sistemelor Nikon Z: mânerul adânc dă senzația de siguranță, iar principalele elemente de control sunt poziționate perfect.
Corp rezistent, dar ușor: corpul din aliaj de magneziu este etanșat pentru a nu fi afectat de praf și de umezeală.
Fante de card duble, alimentare prin USB: acceptă carduri rapide SD UHS-II și aparatul foto poate fi încărcat (când aparatul foto este oprit) sau alimentat prin USB².
Ecran tactil cu înclinare: atingeți pentru a focaliza și a fotografia și atingeți de două ori pentru a vedea o vizualizare de 100% a zonei de imagine.
Filme cursive 4K: obiectivele NIKKOR Z cu format de cadru întreg oferă profunzimi de câmp frumoase. Creați în aparatul foto filme secvențiale demne de admirație și faceți fotografii în timp ce filmați.
Tehnologii Wi-Fi® și Bluetooth® încorporate. Aplicația SnapBridge de la Nikon simplifică transferarea fotografiilor și a imaginilor video și vă permite să transformați un dispozitiv inteligent în monitor și controler de la distanță.

Fiți curajos. Fiți liber. NIKKOR Z 24-50mm f/4-6.3.

Zoom extrem de portabil, cu format de cadru întreg: acoperă un interval versatil de distanțe focale, de 24-50 mm, de la unghi larg până la standard și permite utilizarea filtrelor de 52 mm.
Design retractabil: pur și simplu extindeți sau retrageți obiectivul rotind inelul de zoom.
Calitate deosebită a imaginilor, specifică sistemelor Nikon Z: imaginile sunt foarte clare și iluminate uniform de la o margine la alta a cadrului.
Culori bogate: lentilele din sticlă ED și lentilele asferice reduc la minimum distorsiunile pe întregul interval de zoom.
Distanță minimă de focalizare constantă: de doar 0,35 m pe întregul interval de zoom.
Excelent pentru filme: focalizarea este silențioasă, iar variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este redusă, pentru asigurarea unor rezultate cu aspect profesional.
Inel de control personalizabil: utilizați-l pentru controlul diafragmei, compensarea expunerii sau reglarea sensibilității ISO.

¹ Cel mai scurt și mai ușor dintre obiectivele cu zoom standard pentru aparate foto mirrorless cu obiective interschimbabile pentru fotografiere pe întregul cadru, lansate până la 21 iulie 2020.
² Este necesar un cablu USB tip C la tip C.