03-02-2020

AMBASADORUL NIKON GEORGE KARBUS DOCUMENTEAZĂ CELE MAI MINUNATE ASPECTE ALE NATURII SĂLBATICE SUBACVATICE DIN OCEANE

Amsterdam, Olanda, 3 februarie 2020 – Fotograful de natură sălbatică premiat și ambasadorul Nikon, George Karbus, a lansat o serie de imagini uimitoare din ocean, inspirată din cei peste 15 ani de călătorii în jurul globului, care surprinde frumusețea lumii subacvatice și a speciilor sale.

Imaginile ne duc într-o călătorie sub suprafața vastelor noastre oceane, pentru a încuraja publicul să se conecteze la mediul natural ascuns vederii. Echipat cu modelele D850, D5, Z 7 și obiective NIKKOR, George speră că fotografiile sale ne vor ajuta să ne facem o idee despre viața marină, arătându-ne că, pentru a ne proteja lumea, trebuie să ne întoarcem la natură și să o apreciem.

După ce și-a petrecut tinerețea făcând snorkeling și scufundări libere, călătoria lui George în lumea fotografiei a început atunci când s-a mutat la Lahinch, un orășel de pe coasta de vest a Irlandei. După ce a explorat apele Oceanului Atlantic timp de mai multe săptămâni, a întâlnit aici un delfin solitar cu bot ascuțit. George a început să fotografieze delfinul și să-i observe mișcările, învățând să înoate lângă astfel de mamifere care trăiesc în ocean, cu grijă și respect, acumulând cunoștințe și căpătând abilitatea de a le documenta cât mai bine.

Un moment de excepție cu un delfin cu bot ascuțit în Oceanul Atlantic

Jucând jocul clasic de-a v-ați ascunselea

George declară: „Distrugem în mod constant surse de hrană ale faunei din oceane, fapt care va avea implicații grave asupra ecosistemelor naturale, iar impactul schimbărilor climatice asupra lumii noastre naturale și a speciilor sale este acum imposibil de ignorat. Datorită internetului și a rețelelor de socializare, avem un acces mai mare la informații și conținut despre planeta noastră și modul în care putem ajuta la refacerea acesteia. Cred că, pentru a salva planeta, trebuie să o iubim - îmi doresc să inspir acest lucru oamenilor cu fotografiile mele.”

De când a început să exploreze viața de sub suprafața oceanelor, George a întâlnit multe tipuri de animale sălbatice marine, cum ar fi orcile din Marea Norvegiei și delfinii din Oceanul Pacific - toate prezentând o varietate de provocări din punct de vedere al fotografierii. După opinia lui George, „Există mai multe provocări. Lucrez în principal cu mamifere mari și rapide și prin urmare cea mai mare provocare este să fiu pregătit să mă deplasez rapid. Trebuie să am reacții rapide în orice situație și să-mi schimb imediat poziția pentru a avea un unghi și o compoziție de excepție și în același timp să mă asigur că acționez cu atenție, evitând să perturb aceste creaturi.”

Orci vânând într-un banc imens de heringi în apropierea coastei norvegiene a Oceanului Atlantic

Orcă pătrunzând prin partea de jos a unui banc mare de heringi

Pentru a fotografia aceste animale sălbatice, George a folosit un model D850, renumit pentru viteza și rezoluția sa, un D5 renumit pentru precizia excepțională și modelul premiat Z 7. Pentru fotografiile subacvatice, George preferă, de asemenea, obiectivul AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED, împreună cu obiectivele AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR, AF FISHEYE NIKKOR 16mm f/2.8D și AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR.

George a adăugat: „Aparatul foto Nikon D850 împreună cu obiectivul AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED reprezintă un echipament de excepție pentru majoritatea fotografiilor mele subacvatice. Am nevoie de focalizarea automată și înalta rezoluție a modelului D850, iar viteza și capabilităţile sale în lumină scăzută îl fac un aparat foto uimitor pentru orice situaţie. Mi-a făcut plăcere, de asemenea, să fotografiez cu un aparat foto Nikon Z 7 mirrorless – modul fără sunet este extrem de util atunci când ești atât de aproape de animale.”

Balene cu cocoașă respirând la suprafața apei, în apropierea coastei norvegiene a Oceanului Arctic

Un grup mare de delfini rotitori hawaieni foarte vocali creează un concert subacvatic

Programul „Proiect special” al companiei Nikon Europe

Programul „Proiect special” al companiei Nikon Europe oferă Ambasadorilor Nikon – un grup de fotografi talentați și influenți din Europa – oportunitatea de a-și realiza proiectele mult visate. Programul face parte din misiunea neîntreruptă a companiei Nikon de a-i sprijini pe fotografii însuflețitori, oferindu-le o platformă pentru a-și asuma proiecte care îi pasionează și creând totodată o comunitate de artiști vizuali care aspiră să facă lucrurile într-un mod diferit.

Pentru mai multe informaţii despre proiectul lui George, vizitaţi pagina sa Proiect special

Kitul

Pe parcursul acestui proiect, George a utilizat următorul echipament:

● Aparat foto:
   ⚬ Z 7 
   ⚬ D850  
   ⚬ D5

● Obiective: 
   ⚬ AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED
   ⚬ AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR
   ⚬ AF FISHEYE NIKKOR 16mm f/2.8D 
   ⚬ AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR