31-07-2019

CAPTAȚI PORTRETE REMARCABILE CU NOUL OBIECTIV NIKKOR Z 85MM F/1.8 S DE LA NIKON

Amsterdam, Olanda, 31 iulie 2019: Nikon primește cu bucurie în familia Nikon Z un nou obiectiv standard pentru portrete, cu deschidere mare a diafragmei. NIKKOR Z 85mm f/1.8 S este un obiectiv cu focalizare rapidă, care oferă detalii remarcabile pe toată întinderea cadrului. Indiferent dacă fotografiați sau filmați, acest obiectiv pentru fotografiere pe întregul cadru, destinat aparatelor foto mirrorless, permite fotografilor să prezinte subiectele cu o claritate ieșită din comun.

De la portrete clasice până la portrete ambientale, de la cadre intime până la evenimente importante. Performanțele optice avansate ale obiectivului NIKKOR Z 85mm f/1.8 S permit obținerea unor rezultate deosebite în orice locație. Claritatea este excelentă de la o margine la alta a imaginii, chiar și atunci când se fotografiază utilizând diafragma cu cea mai mare deschidere, de f/1.8. Bokeh-ul este frumos, cu aspect natural, iar petele luminoase sunt contracarate efectiv chiar și în situațiile în care subiectul este iluminat din spate.

Focalizarea este rapidă, iar noua funcție AF detecție ochi, concepută pentru aparatele foto Nikon Z, se poate bloca pe ochiul subiectului, indiferent dacă subiectul este singur sau se află în mulțime. Cei care filmează pot utiliza distanța focală de 85 mm pentru a izola subiectele și a înregistra segmente video cu o frumoasă profunzime de câmp scăzută.

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: „NIKKOR Z 85mm f/1.8 S este un obiectiv incredibil de versatil. Cu rapidul sistem multiplu de focalizare și cu diafragma maximă mare ale acestuia, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la iluminarea provocatoare sau la situațiile neașteptate. Indiferent dacă fotografiați la un eveniment, în studio sau în aer liber, veți capta fără dificultate portrete vibrante, care le vor pune în umbră pe cele obișnuite.”

Rezumatul caracteristicilor cheie

NIKKOR Z: proiectat pentru montura Nikon Z, care este largă, acest obiectiv poate să capteze mai multă lumină pe întregul cadru.
Linia S: design optic de calibru superior. Acoperire cu nanocristale anti-reflexie. Sistem multiplu de focalizare, cursiv şi silențios.
Detalii clare: performanțe excepționale de la o margine la alta a cadrului. Distanță minimă de focalizare de numai 0,80 m
Construcție rezistentă: fiecare componentă mobilă a cilindrului obiectivului este etanșată, pentru asigurarea protecției împotriva prafului și picăturilor de apă. 
Excelent pentru filme: reglare silențioasă a diafragmei și funcție AF aproape fără sunet. Variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este eliminată complet.
Inel de control personalizabil: poate fi utilizat pentru focalizarea manuală (în mod implicit), controlul diafragmei sau compensarea expunerii.