PARTENERIATUL NIKON-NOOR

NOOR este un colectiv de fotojurnalişti profesionişti şi autori de materiale documentare, dedicaţi creşterii conştientizării problemelor globale contemporane. Fotografii săi sunt atraşi din ţări din întreaga lume, toate lucrând la proiecte individuale şi colective.

NIKON ȘI NOOR SUNT PARTENERI ÎN PROIECTE ȘI ÎN EDUCAȚIE

Compania Nikon se mândreşte cu parteneriatul de lungă durată cu colectivul NOOR, alcătuit din fotojurnalişti experţi, care documentează problemele complexe cu care se confruntă lumea noastră în prezent. De asemenea, pe lângă faptul că susţine proiectele fotografice extinse demarate de NOOR, precum Alimentele ne dau de gândit (Food For Thought), o investigaţie asupra lanţului de aprovizionare cu alimente, Nikon colaborează cu NOOR pe teme de educaţie, pentru a-i inspira pe viitorii fotografi documentarişti.

Cursurile predate de specialiştii Academiei Nikon-NOOR se ţin în mod regulat peste tot în Europa, pentru a le oferi fotojurnaliştilor aspiranţi şansa de a lucra îndeaproape cu profesioniştii, pentru a-şi dezvolta abilităţile. Participanţii beneficiază de analize detaliate ale portofoliilor, dobândesc abilităţi tehnice privind atât fotografierea, cât şi post-producţia şi primesc sfaturi de la profesionişti privind găsirea unei pieţe pentru poveştile lor.

ACADEMIA NIKON-NOOR

Nu’ doar așteptăm ca următoarea generație de naratori prin imagini să se evidențieze. Le’ oferim în mod activ sprijin financiar pentru școlarizare în țările lor de origine. Din 2009, câțiva dintre cei mai importanți fotografi documentariști NOOR’ au devenit profesori în cadrul Academiei Nikon-NOOR, călătorind prin toată Europa pentru a-și împărtăși cunoștințele cu fotojurnaliștii promițători. Am’ instruit peste 1.000 de participanți din peste 70 de țări în cadrul seminariilor organizate din Kazahstan până în Istanbul, Suedia și Polonia.

Profesorii NOOR nu își etalează doar abilitățile de fotografi în cadrul Academiei. Aceștia îi ajută pe participanți să învețe cum să creeze secvențe de imagini, să își prezinte poveștile și să devină o voce unică în domeniul fotografiei. De asemenea, împărtășesc cunoștințe esențiale de pe teren, oferind îndrumări pentru lucrul cu fixatori și sfaturi privind siguranța, mulți dintre participanții la acest curs urmând să lucreze în zone de conflict.

Și sprijinul nu’ se oprește aici. Prin intermediul Academiei Nikon-NOOR, participanții beneficiază acum de o rețea tot mai extinsă de tineri fotografi și fotografi profesioniști, care vor continua să îi ajute pe parcursul carierei.