Nina Berman

Nina Berman este o fotografă documentaristă din SUA, fiind interesată în principal de scena politică şi socială americană. Este autoarea a două monografii renumite: „Inimi purpurii – Înapoi din Irak” (Purple Hearts – Back From Iraq), care include portrete şi interviuri cu veterani răniţi şi „Patria” (Homeland), care explorează militarizarea vieţii americane în perioada de după 11 septembrie.

Pep Bonet

Pep Bonet este un cineast şi fotograf premiat stabilit în Spania, care surprinde momente profunde de pe întregul glob, prezentând lumea dezechilibrată în care trăim. Proiectele sale pe termen lung se axează pe problemele din Africa, iar munca sa neîntreruptă pe tema sindromului HIV/SIDA a dus la apariţia mai multor cărţi şi la organizarea mai multor expoziţii în întreaga lume. De asemenea, Pep este cunoscut şi pentru reportajul său pe termen lung despre trupa de rock'n-roll Mötorhead.

Andrea Bruce

Fotografa documentaristă Andrea Bruce, din SUA, evidenţiază problemele cu care se confruntă cei ce trăiesc în zonele afectate de războaie. De peste 10 ani, ea a realizat cronici ale celor mai tulburate zone din lume, concentrându-se asupra situaţiei din Irak şi Afghanistan. A fost angajată ca fotografă la Washington Post, iar premiile pe care le-a primit includ distincţii de top de la Asociaţia fotografilor de ştiri de la Casa Albă.

Alixandra Fazzina

Fotografa Alixandra Fazzina, din Marea Britanie, îşi concentrează lucrările fotografice asupra conflictelor insuficient raportate şi consecinţelor umanitare ale războiului. A lucrat în mod independent ca fotojurnalistă în Africa de Est, Orientul Mijlociu şi Asia. Cartea sa, „Un milion de şilingi” (A Million Shillings), documentează exodul migranţilor şi refugiaţilor din Somalia.

Stanley Greene

Născut în SUA, Stanley Greene a documentat totul, de la scena punk a anilor '70 şi '80 din San Francisco, până la căderea Zidului Berlinului, foametea din Sudan, urmările otrăvirii cu gaz din Bhopal şi conflictul cu rebelii din Cecenia. Cartea sa, „Paşaportul negru” (Black Passport), a fost publicată în 2010 şi el a câştigat 5 premii World Press Photo (Fotografia presei mondiale) pentru lucrările sale din întreaga lume.
Stanley Greene este membru fondator al organizaţiei NOOR. Stanley a încetat din viaţă în Paris, Franţa, pe 19 mai 2017

Tanya Habjouqa

Tanya Habjouqa este o fotografă, jurnalistă şi profesoară premiată, stabilită în Ierusalimul de Est. Principalele ei subiecte de interes includ sexele, reprezentările privind deosebirile sociale, deposedările şi drepturile omului, având o preocupare deosebită în ceea ce priveşte dinamica sociopolitică în continuă schimbare din Orientul Mijlociu. Proiectul său, „Plăceri ocupate” (Occupied Pleasures), a câştigat un premiu World Press Photo şi a culminat cu realizarea unei cărţi.

Yuri Kozyrev

Yuri Kozyrev, originar din Rusia, a abordat timp de peste 25 de ani evenimente care au schimbat lumea, de la prăbuşirea Uniunii Sovietice până la războiul din Irak, unde a fost fotograf pe bază de contract pentru revista TIME. Cel mai recent, a documentat revoluţiile arabe şi urmările acestora în Bahrain, Yemen, Tunisia, Egipt şi Libia. Lucrările sale sunt expuse pe scară largă, iar el a câştigat numeroase premii internaţionale.

Bénédicte Kurzen

Fotografa documentaristă franceză Bénédicte Kurzen şi-a început cariera prin abordarea conflictului din Fâşia Gaza, Irak şi Liban. În ultimii 10 ani şi-a îndreptat atenţia către Africa, explorând societatea post-apartheid din Africa de Sud, iar mai recent s-a concentrat asupra Nigeriei. Prin intermediul unei burse primite de la Pulitzer Centre, a reuşit să producă o serie de lucrări despre Nigeria, intitulată „O naţiune pierdută de zei” (A Nation Lost To Gods).

Sebastián Liste

Fotograful documentarist şi sociologul spaniol Sebastián Liste documentează schimbările culturale profunde şi problemele contemporane din America Latină şi regiunea mediteraneană. Este specializat în proiecte detaliate, pe termen lung, care au scopul de a inspira societăţile să reflecteze asupra consecinţelor sociale ale propriilor politici. Proiectele sale, precum „Din interior” (On The Inside), un studiu asupra vieţii în penitenciarele din Venezuela, au câştigat numeroase premii.

Kadir van Lohuizen

Kadir von Lohuizen, originar din Olanda, a lucrat în zone puternic afectate de războaie, dar probabil este cel mai recunoscut pentru proiectele sale pe termen lung, care abordează cele şapte râuri ale lumii, nivelurile în creştere ale mărilor, industria diamantelor şi migraţia în Americi. Proiectul său despre diamante a avut ca rezultat realizarea unui album fotografic, „Diamantul contează” (Diamond Matters) şi a câştigat un premiu World Press Photo, iar proiectul său Via PanAm a devenit o expoziţie de călătorie şi o carte.

Jon Lowenstein

Fotojurnalistul Jon Lowenstein din SUA este specializat în explorări documentare detaliate, pe termen lung, prin care se opune puterii, sărăciei, discriminării rasiale şi violenţei. Proiectul său, „Vieţi în umbră – SUA” (Shadow Lives USA), urmăreşte traseul migraţiei din America Centrală, iar lucrările sale au inclus urmările cutremurului din Haiti şi violenţa socială din Guatemala. A câştigat mai multe premii şi a primit distincţia TED Global Fellow.

Francesco Zizola

Fotograful documentarist italian Francesco Zizola a abordat conflictele majore ale lumii, concentrându-se pe problemele sociale şi umanitare şi prezentând crizele uitate, adesea neluate în seamă de mass media de interes general. A primit 10 premii World Press Photo şi a publicat 7 cărţi, inclusiv „Născuţi undeva” (Born Somewhere), un studiu despre condiţiile de trai ale copiilor din 27 de ţări.