16-05-2022

NIKON CÂȘTIGĂ CINCI PREMII RED DOT, INCLUSIV „BEST OF THE BEST” PENTRU Z 9

Amsterdam, Olanda, 16 mai 2022: Nikon Europe anunță astăzi cu încântare că cinci dintre produsele sale s-au bucurat de o apreciere deosebită la „Red Dot Award: Product Design 2022”. A fost un an încununat de un succes deosebit pentru Nikon, cu aparatul său foto mirrorless cu fotografiere pe întregul cadru – modelul de top Z 9 de la Nikon, care a primit distinsul premiu „Best of the Best” (Cel mai bun dintre cele mai bune). Printre alte produse premiate se numără aparatul foto Z fc de la Nikon, cu un design foarte frumos și obiectivul de telefotografie medie pentru microfotografiere, NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S.

Produse din 60 de țări au fost înscrise la competiția de design de clasă mondială, care au fost apoi evaluate de un juriu compus din specialiști de prestigiu în design din întreaga lume. Gradul de inovație, nivelul de funcționalitate, caracteristicile ergonomice și durabilitatea au fost toate luate în considerare pe tot parcursul procesului de deliberare, înainte de anunțarea câștigătorilor.

Produsele câștigătoare vor fi prezentate mai târziu în acest an la o expoziție exclusivă, organizată la Red Dot Design Museum din Essen, Germania.

Produsele de la Nikon care au câștigat „Red Dot Award: Product Design 2022” sunt următoarele:

Z 9 DE LA NIKON, CÂȘTIGĂTORUL PREMIULUI „BEST OF THE BEST”

Z 9 este cel mai avansat aparat foto de vârf produs de Nikon până acum. Conceput pentru cei care vor să depășească granițele fotografierii și ale înregistrării video, Z 9 este potrivit pentru profesioniștii specializați în sport, în natură sălbatică și în fotojurnalism, care au nevoie de performanțe superioare ale vizorului EVF, ale funcției AF și niveluri mai mari de operabilitate, pe lângă acreditările de robustețe. Capacitățile excepționale de fotografiere ale aparatului foto Z 9 le permit utilizatorilor să înregistreze în aparatul foto imagini video și filme secvențiale de neegalat, pe întregul cadru, cu rezoluții 8K de la 24p până la 60p și 4K de la 24p până la 120p, oferindu-le posibilitatea de a-și evidenția pe deplin creativitatea.

Z FC de la NIKON

Aparatul foto mirrorless Z fc de la Nikon este unic, elegant, de mare impact, realizat cu gândul la perfecțiune, îmbinând un design retro deosebit de frumos cu tehnologia de ultimă oră. Bazându-se pe tradiția companiei Nikon și pe istoria remarcabilă a acesteia în domeniul inovației, Z fc este inspirat de aparatul foto SLR cu film FM2 de la Nikon, lansat în 1982. Combinând stilul autentic cu performanța, caracteristicile sale avansate garantează fotografilor și amatorilor deopotrivă că vor impresiona cu fotografiile realizate – transformând momentele de zi cu zi în imagini spectaculoase. 

OBIECTIV DE TELEFOTOGRAFIE MEDIE PENTRU MICROFOTOGRAFIERE NIKKOR Z MC 105MM F/2.8 VR S

Obiectivul NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S este un obiectiv macro profesional din Linia S, capabil să ofere detalii remarcabile care revoluționează profunzimea și claritatea. Fiind optimizat pentru fotografierea macro în imagini statice sau video și având un unghi de câmp de telefotografie medie, acest obiectiv este foarte indicat și pentru portrete detaliate: claritatea și contrastul sunt remarcabile, la fel și efectul de bokeh. 

OBIECTIV DE SUPER-TELEFOTOGRAFIE CU DISTANȚĂ FOCALĂ FIXĂ NIKKOR Z 400MM F/2.8 TC VR S

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S garantează realizarea unor imagini realiste excepționale, prin obținerea unui bokeh frumos și a unui nivel înalt de rezoluție. Dispunând de un teleconvertor de 1,4x încorporat și de o nouă acoperire, care asigură cea mai înaltă performanță anti-reflexie din istoria brandului NIKKOR, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S susține pe deplin creativitatea fotografilor profesioniști.

MICROSCOP DREPT ECLIPSE SI

Microscopul drept ECLIPSE Si are o serie de caracteristici inteligente de economisire a timpului, un mod de oprire automată și un design ergonomic pentru a reduce solicitarea fizică provocată de utilizarea prelungită a microscopului. În plus, prin capabilitățile de partajare de la distanță a imaginilor, ECLIPSE Si este ideal pentru consultări virtuale și activități de învățământ.

Red Dot Design Award este o competiție de clasă mondială care celebrează cele mai bune realizări din domeniul designului și afacerilor, având o istorie bogată pe parcursul a 67 de ani. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web https://www.red-dot.org/

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.
Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii.

În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.