29-11-2022

NIKON LANSEAZĂ VERSIUNEA 1.3.0 A SISTEMULUI DE FOTOGRAFIERE DE LA DISTANȚĂ NX FIELD

Amsterdam, Olanda, 29 noiembrie 2022: Nikon are plăcerea de a anunța lansarea Versiunii 1.3.0 a software-ului NX Field – cea mai recentă versiune a sistemului său de fotografiere de la distanță pentru agențiile foto profesionale. Actualizarea acceptă înregistrarea video cu Z 9 – aparatul foto mirrorless de la Nikon cu fotografiere pe întregul cadru, în format FX – și extinde posibilitățile pentru fotografierea de la distanță.

Exemplu de ecran de utilizare

Cu Ver. 1.3.0, se poate utiliza o tabletă pentru a configura setările aparatului foto, pentru a verifica afișajele de vizualizare în timp real ale mai multor aparate foto conectate la NX Field în același timp și pentru a efectua operații precum pornirea și oprirea înregistrării video pe un singur ecran. Toate acestea se pot face în timp ce se înregistrează simultan imagini video cu Z 9. De asemenea, NX Field Ver. 1.3.0 afișează vizualizarea de la mai multe aparate foto conectate, în vizualizarea principală/secundară. Acest lucru facilitează efectuarea unor operații precise precum focalizarea și selectarea punctului de focalizare, creându-se un flux de lucru video mai eficient decât era posibil anterior pentru un singur fotograf/videograf sau pentru o echipă mică.

Noile funcții permit aparatului foto principal să aibă un control mai bun asupra aparatelor foto situate la distanță. Pentru o utilitate îmbunătățită, conexiunea dintre aparatele foto de la distanță și serverul FTP va fi afișată în vizorul aparatului foto principal și pe afișajul de vizualizare în timp real al acestuia, afișându-se totodată și starea aparatelor foto de la distanță conectate. Este acceptat protocolul FTPS rapid și foarte sigur, iar tipurile de imagini care pot fi încărcate s-au înmulțit, pentru a se putea selecta „JPEG” sau „NEF (RAW) + JPEG”, în funcție de condițiile de rețea.

Nikon va continua să ofere actualizări pentru NX Field, pentru a-i sprijini pe fotografii profesioniști și creatorii de imagini care sunt activi în prima linie pentru a raporta și a capta momentele decisive.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii. În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.