09-11-2022

NIKON ÎȘI EXTINDE COLECȚIA DE SISTEME MIRRORLESS CU NOI VERSIUNI PENTRU APARATUL FOTO EMBLEMATIC ȘI OBIECTIVUL SPECIAL AFERENT

Amsterdam, Olanda, 9 noiembrie 2022: Nikon introduce astăzi două produse noi în gama sa în continuă creștere, care au fost inspirate de modelele sale populare de patrimoniu. Gama se îmbogățește cu versiunea neagră a emblematicului aparat foto Z fc de la Nikon și cu NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) – un obiectiv cu distanță focală fixă compact și ușor, care oferă o calitate superbă a imaginii și o versatilitate deosebită. Ambele versiuni combină designul retro admirabil cu tehnologia inovatoare sinonimă cu seria Z de la Nikon.

Z fc Ediția Black

Aparatul foto mirrorless Z fc a fost primul model din seria Z care a combinat un design „de patrimoniu” cu tehnologia mirrorless avansată – nu numai că era ideal pentru fotografii și înregistrări video, dar și clienții se mândreau că îl dețin. În urma succesului extraordinar al versiunii argintii de anul trecut, lansarea ediției Black satisface cererea clienților și reflectă ambiția companiei Nikon de a încuraja și mai mult dorința oamenilor de a se bucura de atemporalul Z fc. Totodată, au fost adăugate șase culori noi pentru Exteriorul Premium, disponibile exclusiv pentru Z fc Ediția Black – însumând 12 variante de culori pentru Z fc Silver și Z fc Black combinate.

NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

Cu o construcție ușoară și caracteristici optice superioare, obiectivul NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) este foarte indicat pentru fotografierea portretelor și a altor subiecte statice, impresionând utilizatorii indiferent de situație. Diafragma maximă constantă de f/2 permite fotografilor să creeze cel mai frumos bokeh cu forme circulare, iar distanța sa focală standard de 40 mm scoate în evidență subiectul principal.

Obiectivul NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) moștenește designul de la obiectivele NIKKOR clasice, care au fost lansate în aceeași perioadă cu aparatul foto cu film Nikon FM2 – modelul de patrimoniu care a fost sursa de inspirație pentru Z fc. Apariția acestuia extinde gama de obiective potrivite pentru designul retro al aparatului foto Z fc.

Fiind compact și având o greutate redusă, este perfect pentru cei care se deplasează, ca să nu mai vorbim de cât de bine arată. De asemenea, focalizarea automată rapidă și precisă, precum și corpul rezistent la praf și la picături de apă îi permit să se integreze în orice stil de viață, sporind bucuria de a fotografia.

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

- Adoptarea unui design de patrimoniu care se potrivește cu Z fc și care moștenește obiectivele NIKKOR clasice lansate cam în același timp cu FM2.
- Valoarea f/2 a diafragmei maxime cu deschidere mare și diafragma iris cu 9 lamele oferă un bokeh frumos, cu forme rotunjite.
- Distanța focală de 40 mm acceptă un unghi de câmp standard, ideal pentru fotografierea portretelor, a instantaneelor și a altor subiecte într-o mare diversitate de scene.
- Distanța focală devine 60 mm atunci când este montat pe un aparat foto de dimensiune APS-C/format DX.
- Compact și ușor, cu o lungime totală de aproximativ 45,5 mm și o greutate de aproximativ 170 g.
- Distanța minimă de focalizare de 0,29 m le permite utilizatorilor să se apropie de subiectele lor.
- Adoptarea unui motor pas cu pas (STM) permite focalizarea automată rapidă și precisă, cu sunete operaționale silențioase, menținând în același timp o dimensiune compactă a corpului.
- Proiectat pentru a fi rezistent la praf și la picături de apă, astfel încât să poată fi luat oriunde cu mai multă încredere.
- Inelului de control îi pot fi asociate funcții precum diafragma și compensarea expunerii.
- Proiectat pentru a realiza înregistrări video cu manevre de operare extrem de silențioase, cu control eficient al efectelor nedorite ale variației distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) și expunere stabilă.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii.

În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.