02-11-2022

NIKON LANSEAZĂ GRIPUL DE TELECOMANDĂ MC-N10 PENTRU VIDEOGRAFI

Amsterdam, Olanda, 2 noiembrie 2022: Nikon are plăcerea de a anunța astăzi gripul de telecomandă MC-N10 – un nou accesoriu pentru videografi și autori de filme. Perfect în orice configurație, acest grip ușor și fiabil le permite utilizatorilor să controleze fără probleme aparatul foto mirrorless Nikon din centrul echipamentului lor de filmat.¹

Indiferent dacă înregistrează singuri sau ca parte a unui grup restrâns, fotografii pot controla toate setările video principale utilizând butoanele familiare cu care este prevăzut gripul MC-N10. Funcțiile disponibile includ setările controlate în mod normal prin butoanele din spate ale aparatului foto, precum și setările atribuite selectoarelor sau butoanelor Fn ale aparatului foto. Montura rozetei standard ARRI permite schimbări rapide ale poziției, iar selectoarele fără clic ale gripului nu produc zgomote pe platoul de filmare.

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Acest nou grip de telecomandă deschide realmente noi posibilități pentru videografii care lucrează cu kituri minimale și echipe mici. Construcția ușoară și senzația de confort oferite de acest grip asigură tipul de manevrabilitate de care aveți nevoie pentru a urmări și a roti panoramic fără griji. 

Rezumatul caracteristicilor cheie – Grip de telecomandă MC-N10

Grip de telecomandă pentru înregistrări video: permite controlul principalelor funcții video chiar de la grip.
Ușor: cântărește aprox. 310 g cu două baterii AA introduse.
Versatil: o rozetă standard ARRI facilitează schimbarea rapidă a poziției. Selectoarele fără clic oferă un control silențios.
Timp de funcționare de 12 ore: filmați pe perioade lungi de timp cu 2 baterii AA introduse.
Conexiune stabilă: gripul se conectează la aparatele foto de la Nikon prin USB-C, asigurând controlul fiabil în orice locație de filmare.

¹ În momentul lansării, gripul de telecomandă MC-N10 este compatibil cu Z 9, Z 7II și Z 6II. Pentru a opera aparatul foto Z 9 utilizând acest grip, este necesară o actualizare de firmware.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său fotografic premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel. Produsele sale premiate de optică sportivă și recreativă aduc lumea mai aproape de realizarea obiectivelor urmărite, de la observarea păsărilor și a stelelor până la teatru, golf și călătorii.

În calitate de partener vizionar de încredere, Nikon reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.