16-08-2022

NIKON IMPRESIONEAZĂ CU PATRU PREMII EISA

Amsterdam, Olanda, 16 august 2022: Nikon are plăcerea să anunțe că patru dintre produsele sale au avut succes la EISA Awards 2022-2023. Aparatul foto mirrorless de top de la Nikon, Z 9 a impresionat juriul, care i-a acordat premiul „Camera of the Year”. S-au bucurat de un mare succes și obiectivele NIKKOR, și anume NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, care a primit premiul „Telephoto Lens”, NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, care a adus acasă premiul „Professional Telephoto Lens” și NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S, câștigător la categoria „Macro Lens” (Obiectiv macro).

Văzut ca un aparat foto cu totul inovator în industrie, se spune despre Z 9 că este „cel mai avansat și mai capabil aparat foto pe care îl puteți cumpăra acum” și a fost lăudat pentru calitatea remarcabilă a imaginii, focalizarea automată de mare viteză și capabilitățile de înregistrare video la rezoluții 8K. Între timp, NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S a fost mult apreciat pentru „dimensiunile compacte, greutatea redusă și prețul accesibil”, care îl fac o alegere populară în rândul fotografilor de natură sălbatică.

NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S a fost recunoscut ca fiind primul din această clasă care încorporează un teleconvertor de 1,4x și pentru focalizarea sa automată rapidă – caracteristici perfecte pentru fotografii specializați în sport. Iar NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S a fost descris ca fiind un „obiectiv macro aproape perfect”, datorită distanței sale minime de focalizare scurte și focalizării automate cu motor pas cu pas (STM), care l-au făcut să fie remarcat la categoria sa.

Aceste patru premii demonstrează angajamentul continuu al companiei Nikon de a crea echipamente inovatoare și de top în industrie, care să le permită fotografilor și videografilor să depășească limitele posibilului în munca lor.

Comentariile EISA pentru Z 9, câștigător al premiului „Camera of the Year” la ediția 2022-2023

Z 9 de la Nikon este cel mai avansat și mai capabil aparat foto pe care îl puteți cumpăra acum. Senzorul său CMOS stratificat în format de cadru întreg, cu 45,7 milioane de pixeli și rapidul procesor EXPEED 7 asigură obținerea unei calități remarcabile a imaginii și viteze mari de fotografiere, de până la 30 fps în JPEG și 20 fps în RAW, la rezoluție completă. Sistemul de focalizare automată rapidă, cu funcție de Urmărire 3D avansată se fixează fără efort pe subiectele în mișcare. Pentru videografi, Z 9 oferă o gamă largă de rezoluții și cadențe de cadre, până la RAW pe 12 biți, 8K/60 în aparatul foto. Cu factorul său de formă pentru prindere dublă și construcția sa rezistentă, Z 9 este un instrument inovator și puternic.

Comentariile EISA pentru NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S, câștigător al premiului „Telephoto Lens” la ediția 2022-2023

Obiectivele de ultratelefotografie sunt de obicei asociate cu o dimensiune enormă, o greutate mare și un preț ridicat. Noul obiectiv de telefotografie de 800 mm de la Nikon este însă o surpriză plăcută, cu dimensiunile sale compacte, greutatea redusă și prețul accesibil. Nikon a obținut aceste caracteristici avantajoase utilizând lentila de fază Fresnel, grație căreia lungimea obiectivului s-a redus considerabil. În plus, câteva lentile au fost poziționate astfel încât centrul de greutate să se mute aproape de corp, ceea ce facilitează realmente fotografierea cu aparatul foto ținut în mână. În ciuda dimensiunii reduse, obiectivul oferă o calitate excelentă a imaginii, iar această nouă ofertă pentru telefotografie va deveni un bestseller în rândul fotografilor de natură sălbatică.

Comentariile EISA pentru NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S, premiat cu „Professional Telephoto Lens”

Un obiectiv de 400 mm f/2.8 este standardul industrial pentru fotografia de sport și este utilizat adesea cu un teleconvertor. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S este primul din această clasă echipat cu un teleconvertor de 1,4x încorporat, care este activat prin utilizarea unui comutator poziționat convenabil. Acesta permite fotografilor să crească rapid distanța focală până la 560 mm. Cu toate acestea, obiectivul este cu 20% mai ușor decât predecesorul său cu montură F. După cum este de așteptat de la un obiectiv de uz profesional, acest obiectiv de telefotografie versatil oferă o construcție de o calitate ridicată, focalizare automată rapidă și caracteristici optice excelente.

Comentariile EISA pentru NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S, câștigător al premiului „Macro Lens” la ediția 2022-2023

Acesta este un obiectiv macro aproape perfect. Cu un design optic complet nou, este semnificativ mai precis decât omologul său cu montură F. Performanțele sunt deja excelente la diafragma maximă, distorsiunile lipsesc, iar vignetarea este aproape imperceptibilă. Focalizarea este rapidă grație celor două motoare pas cu pas (STM) pentru focalizare automată, care deplasează două grupuri de lentile, iar sistemul de reducere a vibrațiilor cu compensare de 4,5 trepte facilitează fotografierea cu aparatul foto ținut în mână. Obiectivul oferă o distanță minimă de focalizare de numai 0,29 m și include un comutator de limitare pentru a reduce intervalul de lucru la un maxim de 0,5 m. În sfârșit, obiectivul este etanșat împotriva intemperiilor, pentru a putea fi utilizat în condiții nefavorabile.

În fiecare an, premiile EISA sunt oferite produselor noi care combină cea mai avansată tehnologie și cele mai dorite caracteristici cu performanțele de vârf la clasa respectivă. Premiile EISA se extind de la cele mai accesibile produse de mare valoare, până la cele mai dorite realizări ale electronicii moderne pentru consumatori. Categoriile de premii se schimbă de la un an la altul, reflectând evoluția designului și a conectivității produselor, dar fiecare câștigător al unui premiu EISA rămâne cel mai bun din clasa sa.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul web EISA: https://www.eisa.eu/

Despre Nikon Europe

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice. Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale.