06-04-2022

NIKON LANSEAZĂ NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S – OBIECTIVUL CU PORTABILITATE UNICĂ

Amsterdam, Olanda, 6 aprilie 2022: Nikon are plăcerea să prezinte astăzi un obiectiv de super-telefotografie extrem de portabil cu distanță focală fixă, pentru fotografiere pe întregul cadru – NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S. Păsări, natură sălbatică, avioane, sporturi cu motor și sporturi de iarnă: acest obiectiv din linia S este rezistent, dar remarcabil de ușor și aduce aproape dinamismul subiectelor îndepărtate, cu o claritate excepțională. Utilizatorii pot urmări chiar și subiecte care se mișcă neregulat, cu o cursivitate nemaiîntâlnită până acum la 800 mm și își pot valorifica posibilitățile creative beneficiind de stabilitatea fotografierii cu aparatul foto ținut în mână.

De la vulturi în timpul vânătorii până la avioane în viraj, puterea de rezoluție excepțională a acestui obiectiv din linia S scoate în evidență chiar și cele mai mici detalii ale subiectelor greu de captat. Calitatea imaginii este extrem de bună, indiferent dacă fotografiați sau filmați, iar funcția AF este excepțional de rapidă, cursivă și fiabilă. Sistemul VR optic din obiectiv menține stabilitatea în timpul fotografierii, iar caracteristica VR sincronizat are un efect de compensare echivalent cu până la 5,5 trepte când acest obiectiv este montat pe Z 9. În plus, acest obiectiv de super-telefotografie acceptă utilizarea teleconvertoarelor din seria Z, care pot extinde raza de acțiune la 1120 mm sau la 1600 mm.

Grație designului său echilibrat și ușor, posibil prin utilizarea monturii Z și a unei lentile de fază Fresnel (PF), utilizatorii pot lua cu încredere obiectivul NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S de pe trepied pentru a fotografia cu aparatul foto ținut în mână. Acest obiectiv pentru aparate foto mirrorless este cu aproximativ 2,3 kg mai ușor și cu 16% mai scurt decât omologul său cu montură F, iar centrul său de greutate este mai aproape de corpul aparatului foto, asigurând cursivitatea mișcărilor pentru rotirea panoramică. Fotografii pot să personalizeze comenzile, iar etanșarea avansată împotriva intemperiilor protejează atât obiectivul, cât și aparatul foto.

Zurab Kiknadze, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Acest nou obiectiv de 800 mm deschide cu adevărat noi posibilități interesante pentru fotografi. Au apus vremurile în care fotografiile pe care le puteam capta cu un obiectiv lung depindeau de flexibilitatea trepiedului sau a monopiedului. Dimensiunea și greutatea sunt reduse dramatic la acest nou obiectiv de super-telefotografie, oferind beneficii de portabilitate și de manevrabilitate care înainte erau imposibile: aveți mai multe șanse de a realiza fotografii în condiții dificile sau de a capta perspective până acum inaccesibile.”

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z 800mm f/6.3 VR S

Obiectiv de super-telefotografie profesional: distanță focală de 800 mm. Construcție portabilă, ușoară și manevrare echilibrată.
Extrem de clar: lentila de fază Fresnel (PF) cu formă specială, poziționată atent și acoperirea cu nanocristale reduc în mod semnificativ formele dublate și petele luminoase. Lentilele din sticlă ED și SR controlează aberația cromatică de la centrul imaginii până la marginile acesteia.
Focalizare rapidă, silențioasă: funcția AF este rapidă, precisă și foarte silențioasă – urmărirea subiectelor este cursivă, indiferent dacă filmați de departe mașini de curse înghesuite sau natura sălbatică.
Reducere eficientă a vibrațiilor: sistemul VR optic din obiectiv menține stabilitatea în timpul fotografierii. Caracteristica VR sincronizat are un efect de compensare echivalent cu până la 5,5 trepte când acest obiectiv este montat pe Z 9.
Control personalizabil: asociați funcții butoanelor L-Fn, care sunt poziționate convenabil, precum și inelului de control fără sunet. Utilizați butonul de setare a memoriei pentru a salva distanțele de focalizare.¹
Etanșare avansată împotriva intemperiilor: etanșarea din jurul tuturor componentelor mobile asigură protecția împotriva prafului și umezelii, iar garnitura din cauciuc de pe montura obiectivului protejează atât obiectivul, cât și aparatul foto.²
Compatibil cu teleconvertoare: extindeți raza de acțiune la 1120 mm cu un TELECONVERTOR Z TC-1.4x sau la 1600 mm cu un TELECONVERTOR Z TC-2.0x.
Fantă integrată pentru filtre: facilitează introducerea filtrelor, pentru și mai mult control în situații cu iluminare dificilă.
Parasolar de obiectiv simplu de manevrat: parasolarul de obiectiv HB-104 furnizat are un element de eliberare glisant, care permite scoaterea parasolarului cu o singură mână.

¹ Butonul de setare a memoriei poate fi activat în urma unei actualizări de firmware.
² Nu este garantată rezistența obiectivului la praf și la picături de apă în toate situațiile și în toate condițiile.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.