14-12-2021

CREAȚI LIBER CU NOUL NIKKOR Z 28-75MM f/2.8

Amsterdam, Olanda, 14 decembrie 2021: Astăzi, Nikon adaugă în familia Z un nou obiectiv cu zoom standard pentru fotografiere pe întregul cadru. NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 se mândrește cu un interval de zoom versatil, de la unghi larg până la telefotografie, are o diafragmă constantă cu deschidere mare și asigură o focalizare clară. De la scene de stradă, până la peisaje și portrete, este un obiectiv excelent pentru orice situație, destinat utilizatorilor de aparate foto din seria Z de la Nikon care doresc să își îmbunătățească planul creativ.

Având o construcție ușoară și caracteristici optice performante, NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 le permite utilizatorilor să capteze imagini superbe cu tot ceea ce îi inspiră. Intervalul de zoom versatil acoperă un număr de distanțe focale clasice, în timp ce diafragma constantă f/2.8 oferă mai multă libertate când fotografii încearcă noi idei: aceștia pot capta cu ușurință starea de spirit în situațiile cu iluminare slabă sau pot explora potențialul creativ al profunzimii de câmp scăzute. De asemenea, ei pot fotografia cu timpi de expunere mai scurți în lumina disponibilă și pot „îngheța” mișcarea fără a sacrifica luminozitatea.

NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 focalizează rapid și clar, chiar și atunci când se fotografiază aproape de subiect și redă un bokeh frumos, care le permite utilizatorilor să își ducă portretistica la un nivel superior. Acest obiectiv din seria Z pentru fotografiere pe întregul cadru este foarte indicat și pentru înregistrarea imaginilor video, pe un interval de zoom care se întinde de la unghi larg până la telefotografie medie, iar variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este suprimată.

Zurab Kiknadze, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Obiectivele cu o diafragmă maximă de f/2.8 au fost dezvoltate în mod tradițional pentru profesioniști, însă datorită avantajelor optice ale monturii Z, putem oferi obiectivul NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 la un preț mai accesibil. Suntem încântați să vedem că tot mai mulți fotografi își perfecționează abilitățile, profitând de posibilitățile artistice pe care le poate oferi un astfel de obiectiv cu diafragmă constantă, cu deschidere mare.”

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8

Interval de zoom standard: încadrați o parte mai mare din scenă la 28 mm. Captați portrete irezistibile la 75 mm.
Diafragmă maximă f/2.8: diafragma constantă cu deschidere mare permite obținerea unor imagini clare în lumină scăzută și expuneri consecvente pe întregul interval de zoom. De asemenea, utilizatorii pot fotografia cu timpi de expunere mai scurți în condiții de lumină naturală.
Bokeh frumos: montura Z largă și diafragma circulară f/2.8 cu 9 lamele permit obținerea unui bokeh foarte delicat, cu aspect natural.
Claritate remarcabilă de aproape: distanța minimă de focalizare este de doar 0,19 m la 28 mm și de 0,39 m la 75 mm.
Focalizare rapidă și sigură: focalizarea este cursivă, fără sunet și extrem de clară, chiar și atunci când fotografiați de aproape.
Înregistrări video remarcabile: variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este suprimată, astfel încât focalizarea să se poată regla fără a afecta unghiul de câmp al scenei filmate. Controlul cursiv al diafragmei permite captarea frumuseții naturale a schimbărilor de luminozitate.
Control intuitiv: inelul de control cursiv, fără clicuri poate fi utilizat pentru focalizarea manuală precisă ori pentru reglarea diafragmei, a sensibilității ISO sau a compensării expunerii.
Rezistent la praf și picături de apă: NIKKOR Z 28-75mm f/2.8 este rezistent la praf și la picături de apă¹, având o acoperire care facilitează curățarea obiectivului.


¹ Nu este garantată rezistența obiectivului la praf și la picături de apă în toate situațiile și în toate condițiile.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.