02-06-2021

Dezvăluiți frumusețea pe care o vedeți cu primele obiective macro pentru aparate foto din seria Z

Amsterdam, Olanda, 2 iunie 2021: Astăzi, Nikon prezintă primele două obiective macro care se alătură familiei Nikon Z. Impresionant de ușor, NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S este un obiectiv macro profesional din Linia S, capabil să ofere profunzime și detalii extrem de realiste. NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 este un obiectiv compact, ușor și versatil, ideal pentru realizarea fotografiilor macro de către începătorii care doresc să fotografieze prim-planuri impresionante.

Cu un raport de reproducere de 1:1, o focalizare impecabilă și abilități de redare deosebite, obiectivul profesional NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S este un maestru al fotografiei în mărime naturală. Fiind optimizat pentru fotografierea macro în imagini statice sau video și având un unghi de câmp de telefotografie medie, acest obiectiv este foarte indicat și pentru portrete detaliate: claritatea și contrastul sunt remarcabile, la fel și efectul de bokeh. Controlul este precis și flexibil, iar fotografii pot inversa direcția de focalizare a acestui obiectiv, ceea ce reprezintă un avantaj atunci când lucrează într-un mediu mixt de producție.

Noul NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 este un obiectiv excelent pentru orice situație, capabil să scoată în evidență frumusețea chiar și în imaginile celor mai obișnuite subiecte. De la fotografii cu mâncăruri ispititoare până la imagini cu flori văzute de sus, fotografii pot capta cu ușurință imagini macro extrem de clare în mărime naturală (1:1) și prim-planuri impresionante cu subiecte mici și detalii fine. Focalizarea este rapidă și clară, chiar și atunci când partea din față a acestui obiectiv macro este la doar 5,6 cm distanță de un subiect! Utilizatorii pot profita și de distanța focală clasică, de 50 mm și de perspectiva naturală pentru a fotografia orice, de la portrete până la scene de stradă.

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Mult-așteptatul obiectiv macro de 105 mm aduce performanțe macro admirabile sistemului Z și este o alegere perfectă atât pentru profesioniști, cât și pentru entuziaștii fotografierii macro. Fratele său mai mic și mai accesibil are, la rândul său, o mulțime de caracteristici de oferit: noul obiectiv macro de 50 mm este ideal dacă doriți să începeți să fotografiați imagini macro adevărate. Iar dacă pur și simplu doriți un obiectiv de 50 mm versatil, care să vă permită și fotografierea unor prim-planuri incredibile, atunci acesta merită ales.”

#CreateYourLight: implicați-vă activ cu NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Donna Crous, fotografă specializată în mâncăruri și ambasadoare Nikon Europe, declară:„Am avut norocul să lucrez cu noul obiectiv macro NIKKOR Z de 105 mm în timp ce fotografiam pentru campania Create Your Light cu Nikon. Am fost uimită la culme de performanțele acestuia, în special în condiții de lumină scăzută. Cu siguranță un obiectiv de bază pentru orice fotograf de mâncăruri care apreciază profunzimea de câmp redusă, viteza de focalizare și efectul frumos de bokeh – pentru că tuturor ne plac minunatele bile de bokeh!”

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Obiectiv macro profesional de telefotografie medie, de f/2.8: design optic cu caracteristici superioare din Linia S. Sistem multiplu de focalizare, cursiv și fără sunet.
Imagini fidele realității, cu profunzime remarcabilă: montura Z largă și diafragma circulară f/2.8 cu 9 lame permit obținerea unui bokeh cu forme circulare perfecte, cu aspect natural.
Focalizare rapidă, impecabilă: claritatea este superbă de la close-up până la infinit. Denaturarea culorilor este redusă dramatic, permițând sistemului AF să găsească focalizarea foarte rapid și cu mare precizie.
Claritate deosebită: acoperirile anti-reflexie ARNEO și cu nanocristale de la Nikon reduc formele dublate și petele luminoase. Sistemul VR (reducerea vibrațiilor) al obiectivului se combină cu sistemul VR al aparatului foto pentru a oferi stabilitate la fotografierea cu aparatul foto ținut în mână, chiar și în lumină scăzută. 
Precizie la close-up: distanța minimă de focalizare este de doar 0,29 m, iar limitatorul de focalizare AF permite identificarea rapidă a subiectelor aflate în intervalul 0,29-0,50 m. În modul de focalizare manuală (MF), puteți să reglați cursa inelului de focalizare pentru a corespunde modului dumneavoastră de lucru preferat.
Filmare macro: beneficiați de focalizarea automată silențioasă și de controlul cursiv și stabil al diafragmei. Variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este aproape eliminată, astfel încât să puteți comuta focalizarea fără a afecta unghiul de câmp al scenei filmate.
Versatilitate caracteristică produselor de la Nikon: puteți inversa direcția de focalizare a acestui obiectiv¹, care acceptă aceleași filtre cu înfiletare de 62 mm ca renumitul AF-S Micro-NIKKOR de 105 mm.
Construit să funcționeze: montura și toate componentele mobile sunt etanșate pentru a asigura protecția împotriva prafului și umezelii. Acoperirea cu fluor de la Nikon respinge apa, praful și murdăria.²

Rezumatul caracteristicilor cheie: NIKKOR Z MC 50mm f/2.8

Imagini macro remarcabile: marcajele de pe cilindrul obiectivului indică în mod clar dacă fotografiați la un nivel de mărire de 1:4, 1:2 sau 1:1 (mărime naturală).
Imagini superbe de zi cu zi: profitați de distanța focală clasică, de 50 mm și de perspectiva naturală pentru a fotografia orice, de la portrete până la scene de stradă.
De aproape și extrem de clar: o distanță minimă de focalizare de doar 0,16 m vă permite să obțineți o focalizare clară chiar și atunci când partea din față a acestui obiectiv macro este la doar 5,6 cm distanță de subiect! Sistemul VR din aparatul foto menține stabilitatea imaginilor.
Scoateți în evidență subiectul: caracteristicile optice superioare și diafragma circulară f/2.8 cu 9 lame permit obținerea unui frumos efect de bokeh.
Comutator de limitare a focalizării: comutatorul de limitare a focalizării AF permite obiectivului să focalizeze mai rapid pe subiectele aflate în intervalul 0,16-0,30 m.
Compact și ușor: acest obiectiv este ușor de manevrat și se îmbină frumos cu aparatele foto din seria Z, atât în format de cadru întreg, cât și în format DX.
75 mm la decupare DX: când este utilizat cu un aparat foto mirrorless în format DX din seria Z, acest obiectiv oferă un unghi de câmp de 75 mm. Excelent pentru portrete sau cadre mai strânse cu subiecte mici, când fotografiați macro.
Control simplu și precis: controlați diafragma, sensibilitatea ISO și multe altele cu inelul de control fără sunet. Comutați instantaneu între focalizarea manuală și focalizarea automată prin intermediul obiectivului.
Acoperire de protecție: acoperirea cu fluor de la Nikon protejează partea frontală a obiectivului și facilitează curățarea suprafeței acesteia. Un mare avantaj pentru cei cărora le place să fie creativi în aer liber.

¹ Când este utilizat cu aparate foto din seria Z de la Nikon lansate în octombrie 2020 sau mai târziu.
² Nu este garantată rezistența obiectivului la praf și la picături de apă în toate situațiile și în toate condițiile.