14-10-2020

NIKON PREZINTĂ APARATELE FOTO MIRRORLESS DE ULTIMĂ GENERAȚIE CU FOTOGRAFIERE PE ÎNTREGUL CADRU, Z-7II ȘI Z 6II

Amsterdam, Olanda, 14 octombrie 2020: Nikon prezintă astăzi aparatele foto Nikon Z 7II și Nikon Z 6II – versiunile de ultimă generație ale aparatelor sale foto mirrorless de vârf, Z 7 și Z 6.

Aparatele foto Z 7II și Z 6II cu fotografiere pe întregul cadru sunt echipate cu montura Z ultralargă și oferă avantajele utilizării gamei în continuă creștere de obiective NIKKOR Z. Ambele modele beneficiază de: sisteme de procesare duale EXPEED 6, memorii tampon mai rapide și mai mari, care răspund cerințelor de fotografiere continuă rapidă și fante de card duble, pentru carduri SD UHS-II și XQD sau CFexpress. De asemenea, aparatele foto dispun de capacități de înregistrare video 4K/60p¹. Acestea sunt compatibile cu un nou grip opțional – MB-N11 – care facilitează fotografierea verticală, precum și cu noua telecomandă fără fir – transceiver WR-R11b.

Z 7II

Z 7II este următoarea evoluție a premiatului Z 7, oferind o achiziție superioară a subiectului, o rezoluție înaltă și fiind foarte fiabil. Cu un interval dinamic mai mare și performanțe mai bune pe plaja largă de sensibilități ISO, puterea sa de procesare și capacitatea memoriei tampon permit viteze de fotografiere de până la 10 fps. Fotografii pot să înregistreze acum până la 200 de imagini JPEG de rezoluție completă sau 77 de imagini RAW necomprimate pe 12 biți, într-o singură serie.

Capabilitățile îmbunătățite de focalizare automată ale modelului Z 7II oferă funcția AF zonă largă pentru fotografierea oamenilor și animalelor, funcția AF urmărire subiect, similară cu urmărirea 3D și o focalizare automată mai bună în situații cu lumină scăzută. Iar vizorul electronic (EVF) cu 3.690.000 puncte oferă o vizualizare mai naturală, cu o rată de reîmprospătare ridicată, reducând întreruperile.

Aparatul foto este indicat pentru fotografii avansați și profesioniști care pun mare preț pe exprimarea incomparabilă a detaliilor subiectelor. De exemplu, poate fi un fotograf specializat în portrete, care fotografiază cu viteză pentru a capta texturi din piele, păr, îmbrăcăminte și machiaj; sau un fotograf de peisaje, care are nevoie de un echipament robust și ușor pentru a călători în medii neprietenoase și a capta scene din natură.

Z 6II

Z 6II se bazează pe succesul de care se bucură Z 6. Acesta oferă robustețe și simplitate în utilizare, capacitatea de a produce imagini video cinematografice de calitate profesională și performanțe puternice atunci când captează momente statice. Rezistența la praf și la picături de apă a aparatului foto permite fotografierea continuă în condiții dificile, în timp ce noua posibilitate de rotire inversă a inelului de focalizare permite utilizatorilor să focalizeze manual în direcția cu care sunt obișnuiți.

În ceea ce privește capacitățile video, aparatul foto poate oferi înregistrări la rezoluții 4K UHD și Full HD în ambele formate de film, FX și DX. În plus, formatele sale de fotografiere HLG păstrează mai multe detalii, intervalul dinamic și contrastul, minimizând cerințele de post-procesare². Funcțiile AF detectare ochi și AF detectare animale sunt îmbunătățite, permițând mai buna focalizare a subiectelor în timpul înregistrărilor video.

Aceste capabilități de focalizare automată contribuie la obținerea unor imagini statice de nivel superior, alături de viteza și puterea aparatului foto, care sunt îmbunătățite. Z 6II asigură o viteză de fotografiere continuă de 14 fps³ și un număr maxim crescut de fotografii la fotografiere continuă: 200 de imagini JPEG sau 124 de imagini RAW necomprimate pe 12 biți într-o singură serie.

Z 6II este indicat pentru utilizatorii care doresc să înregistreze imagini video cinematografice, pe lângă fotografii, cu un sistem compact. Este aparatul foto pentru producție video profesională sau, de exemplu, pentru fotografie de nuntă, unde manevrabilitatea, flexibilitatea și calitatea fără compromis a înregistrărilor sunt esențiale.

Sistemul de montură Z de la Nikon

Ambele aparate foto utilizează sistemul de montură Z de la Nikon, care permite luminii să acopere întreaga suprafață a senzorului, inclusiv colțurile extreme. Combinate cu gama de obiective NIKKOR Z în continuă dezvoltare sau, prin intermediul adaptorului pentru montură FTZ, cu peste 300 de obiective NIKKOR cu montură F compatibile, acestea duc pe noi culmi, fără precedent, tradiția de excelență și inovație a companiei Nikon în domeniul opticii.

Accesorii

Gripul MB-N11 are un buton de declanșare și comenzi pentru fotografiere verticală. De asemenea, are și un port USB-C, care permite încărcarea a doi acumulatori consecutiv când gripul este deconectat de la aparatul foto.

Telecomanda fără fir – transceiver WR-R11b permite controlul fără fir al declanșării aparatului foto sau poate sincroniza declanșarea mai multor aparate foto conectate la aparatul foto principal. Modelul WR-R11b este compatibil cu anumite aparate foto de la Nikon și acest transceiver cu telecomandă poate fi utilizat și pentru controlul blițurilor externe – cum ar fi SB-5000 Speedlight – în configurații de iluminare avansată fără fir. Modelul WR-R11b este compatibil, de asemenea, cu telecomanda fără fir WR-1, un controler de calitate profesională cu acțiune la mare distanță.

Exploatați la maxim detaliile. Z 7II

• Mai multă putere, mai multe detalii: montura Z largă se combină cu senzorul mare în format de cadru întreg, de 45,7 MP și cu procesoarele EXPEED duble. Beneficiați de un interval dinamic mai mare și de performanțe mai bune pe întregul interval ISO larg. Înregistrați imagini video la rezoluții de până la 4K/60p.
• Viteză și fiabilitate maxime: fantele de card duble vă permit să utilizați carduri SD UHS-II în una din fante și carduri XQD sau CFexpress ultrarapide în cealaltă. Vă adaptați la orice flux de lucru.
• AF extrem de clară la unghiuri ultralargi: focalizați cu tenacitate absolută. Aparatul foto revine la punctul de focalizare selectat atunci când se activează din standby. Măsurarea expunerii până la -4 EV este disponibilă când fotografiați cu un obiectiv cu diafragmă f/2 (sau cu deschidere mai mare).
• Fotografiați mai repede, mai mult timp – în liniște: vitezele de fotografiere de până la 10 fps asigură o flexibilitate extraordinară, în timp ce memoria tampon mai mare vă permite să fotografiați fără întrerupere.
• Un vizor care ține pasul: vizorul electronic (EVF) de înaltă definiție, cu 3.690.000 puncte are o rată de reîmprospătare ridicată, care reduce foarte mult întreruperile, chiar și atunci când se fotografiază la viteză ridicată.
• Afișaje care se adaptează la dumneavoastră: afișajele de informații personalizabile vă permit să reglați rapid setările sau puteți alege să dezactivați complet afișajul de informații atunci când fotografiați. Vizorul electronic se oprește automat dacă dezactivați monitorul pentru a fotografia cu vizualizare în timp real.
• Rezistent este puțin spus: teren accidentat, condiții meteorologice dure sau mașini de ceață instalate – Z 7II nu tresare – este complet etanșat.
• SnapBridge: aplicația SnapBridge în continuă evoluție de la Nikon vă permite acum să actualizați firmware-ul aparatului foto prin intermediul dispozitivului dumneavoastră inteligent.

Creați fără teamă. Z 6II

• Creați în orice lumină: montura Z largă și senzorul mare, de 24,5 MP, în format de cadru întreg permit realizarea unor imagini curate și detaliate în intervalul foarte larg de sensibilități ISO. Caracteristica AF în lumină scăzută funcționează acum până la -6 EV cu un obiectiv cu diafragmă f/2 (sau cu deschidere mai mare).
• Mult mai rapid: fotografiați imagini statice de rezoluție completă la cadențe de până la 14 fps cu funcții AF/AE integrale. Înregistrați până la 200 de imagini JPEG sau 124 de imagini RAW necomprimate pe 12 biți, într-o singură serie.
• Două procesoare EXPEED: două procesoare EXPEED vă oferă o putere dublă pentru orice, de la focalizarea automată până la capacitatea memoriei tampon. Funcționarea este foarte cursivă, indiferent dacă filmați sau fotografiați.
• Fante de card duble: vă adaptați la orice flux de lucru. Puteți să utilizați carduri SD UHS-II în una din fante și carduri XQD sau cele mai recente carduri CFexpress ultrarapide în cealaltă.
• O centrală multimedia: înregistrați segmente video mai clare și mai curate, cu un interval dinamic mai larg. Funcțiile AF detectare ochi și AF detectare animale sunt disponibile în timp ce filmați și puteți să transferați segmente de film oricum doriți.
• Construcție rezistentă: cu un cadru din aliaj de magneziu ușor și foarte rezistent, acest aparat foto este ușor de transportat și suficient de rezistent pentru a face față oricărei locații. Este complet etanșat împotriva prafului, murdăriei și umezelii.
• NIKKOR Z: nu puteți să nu apreciați profunzimea de câmp cinematografică pe care o obțineți cu o selecție largă de obiective NIKKOR Z compacte, cu focalizare rapidă.
• Versatilitatea sistemului Z: puteți să utilizați blițuri externe Speedlight chiar și atunci când fotografiați la cadențe mari de cadre, de până la 14 fps. Adaptorul pentru montură FTZ vă oferă compatibilitate cu peste 300 de obiective NIKKOR cu montură F.
• SnapBridge: aplicația SnapBridge de la Nikon vă permite acum să actualizați firmware-ul aparatului foto prin intermediul dispozitivului dumneavoastră inteligent.


¹ Notă: disponibile la Z 6II prin actualizarea de firmware așteptată să fie lansată în februarie 2021.
² Pentru a înregistra segmente de film HLG detaliate cu Nikon Z 6II, este necesar un recorder de filme extern.
³ 14 fps cu punct unic AF, 12 fps în alte moduri de zonă AF.