31-03-2021

NIKON SE ASOCIAZĂ CU CIWEM ȘI WATERBEAR PENTRU A LANSA CONCURSUL ENVIRONMENTAL PHOTOGRAPHER OF THE YEAR

Amsterdam, Olanda, 31 martie 2021: Nikon s-a asociat cu CIWEM și WaterBear pentru a lansa concursul Environmental Photographer of the Year, înscrierile fiind acum deschise. Cu ocazia celei de-a 14-a ediții anuale, competiția prezintă cele mai bune realizări în fotografii dedicate mediului – de la impactul oamenilor asupra planetei, până la cele care inspiră o viață sustenabilă.

Concursul oferă o platformă internațională pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor de mediu care pun în pericol planeta noastră. Atât fotografii profesioniști, cât și cei amatori sunt încurajați să trimită imaginile lor creative, rezonante și care stimulează gândirea, pentru a avea șansa de a câștiga o distincție, un premiu în numerar sau sub forma unui pachet deosebit, cu echipamente din seria Z de la Nikon*. Înscrierile sunt gratuite și se vor acorda premii pentru opt categorii - inclusiv premiul Environmental Photographer of the Year 2021.

Fotografiile câștigătoare vor fi prezentate la o expoziție exclusivă la Conferința ONU privind schimbările climatice, în noiembrie 2021 (COP26). Expoziția Environmental Photographer of the Year 2021 va face și turnee internaționale cu Nikon Europe, CIWEM și WaterBear.

Julian Harvie, șeful departamentului de marketing de la Nikon Northern Europe, declară: „În mâinile celor mai mari fotografi din lume, Nikon a fost în centrul multor dintre cele mai importante povești spuse în ultimul secol. Scopul esențial al brandului nostru a fost mult timp susținerea fotografilor și videografilor în căutarea acelor momente speciale, în realizarea viziunii lor creative și scoaterea la lumină a inefabilului. Schimbările climatice și protecția mediului nostru sunt printre cele mai importante povești ale prezentului. Suntem încântați să sprijinim acest concurs incredibil alături de CIWEM și WaterBear, reafirmând puterea fotografiei de a schimba lumea.”

Pentru a afla mai multe și a vă înscrie la concursul Environmental Photographer of the Year, vizitați: http://epoty.org/  Înscrierile se încheie pe 31 iulie 2021, iar câștigătorii vor fi anunțați la COP26 în noiembrie 2021.

Despre Nikon

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare, de la aparate foto și obiective, până la accesorii de sistem pentru consumatori și profesioniști, are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice.

Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Echipamentul său premiat îi susține pe fotografi și pe videografi în realizarea viziunii lor creative la cel mai înalt nivel.

În calitate de partener vizionar de încredere, reunește toate nivelurile de creatori de conținut prin comunitatea sa implicată, prin expertiza tehnică de neegalat și accesul la resursele educaționale, prin inițiative precum Nikon School.

Despre WaterBear

WaterBear este prima rețea de acest gen: o platformă video și digitală interactivă, gratuită, dedicată sprijinirii Obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU. Realizează acest lucru prin conținutul inspirator, prin tehnologia de vârf care facilitează acțiunea și prin rețeaua sa globală de parteneri. Într-o manieră unică, mobilizează vizitatorii să ia măsuri directe și imediate pentru a sprijini ONG-urile din întreaga lume și să contureze un viitor mai bun pentru planeta noastră fragilă.

Accesați: https://waterbear.com sau descărcați de la App Store sau Google Play

Despre CIWEM

Instituția privilegiată pentru managementul apei și mediului (CIWEM) este un organism profesional independent înființat prin decret regal și o organizație caritabilă înregistrată în Regatul Unit, care lucrează la nivel internațional pentru a promova practica managementului apei și al mediului. CIWEM reprezintă o comunitate de 30.000 de profesioniști cu o viziune comună pentru o lume sigură și durabilă. Pentru mai multe informații, vizitați www.ciwem.org.

* Echipamentul specific oferit ca premiu în pachet va fi ales de Nikon. Pachetul pentru premiul 1 constă în următoarele: un corp de aparat foto Nikon Z 7II, un obiectiv NIKKOR Z 24-70mm f/2.8 S, un obiectiv NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S și un obiectiv NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S.