18.02.2021

FIRMWARE NOU. KIT DE FILMAT NOU. NOI OPORTUNITĂȚI.

Amsterdam, Olanda, 18 februarie 2021: astăzi, Nikon are plăcerea să anunțe noul firmware pentru aparatele foto mirrorless Z 7II și Z 6II cu fotografiere pe întregul cadru (format FX de la Nikon). De asemenea, Nikon are deosebita plăcere să anunțe Kitul de filmat esențial Z 6II.

Versiunea de firmware 1.10 va fi lansată pe 25 februarie 2021. Această actualizare de firmware îmbunătățește performanțele funcției AF detectare ochi la aparatele foto Z 7II și Z 6II și permite utilizarea unor formate de înregistrare și fluxuri de lucru video suplimentare atunci când se filmează cu Z 6II. Noul Kit de filmat esențial Z 6II oferă cineaștilor toate instrumentele de bază necesare pentru a duce conținutul video mai aproape de perfecțiune.

După actualizarea firmware-ului la versiunea 1.10, aparatele foto Z 6II și Z 7II vor putea detecta ochii subiectelor umane chiar și atunci când dimensiunea feței subiectului din cadru este mică. Se vor observa îmbunătățiri la fotografierea în modurile Zonă AF automată (persoane) și AF zonă largă (Mare-persoane). Această actualizare de firmware va adăuga, de asemenea, suport pentru rezoluții 4K UHD/60p¹ la opțiunile de înregistrare video ale aparatului foto Z 6II și va permite ieșirea video RAW² ³ către recorderele externe Blackmagic Design⁴ ⁶ atât pentru Z 7II, cât și pentru Z 6II.  După actualizare, cineaștii vor putea să înregistreze⁵ în format Blackmagic RAW, precum și în format ProRes RAW.

Blackmagic RAW este un codec simplu de utilizat, care are toate avantajele înregistrării în format RAW. Dispunând de mai multe tehnologii noi, cum ar fi noul algoritm avansat de demozaicare, Blackmagic RAW vă oferă imagini fără pierderi vizibile, care sunt ideale pentru rezoluții ridicate, cadențe de cadre ridicate și fluxuri de lucru cu interval dinamic ridicat.

Noul Kit de filmat esențial Z 6II va fi disponibil de la sfârșitul lunii februarie. Acest kit pentru pasionații de filme include aparatul foto mirrorless Nikon Z 6II cu fotografiere pe întregul cadru, cu funcție de ieșire video RAW deja activată. Acesta include, de asemenea, Atomos Ninja V, adaptorul pentru montură FTZ de la Nikon, o carcasă pentru aparatul foto cu eliberare rapidă SmallRig și accesorii cheie, precum acumulatori. Toate instrumentele de bază de care aveți nevoie pentru a duce conținutul video mai aproape de perfecțiune.

Descărcați firmware-ul 1.10 pentru Z 7II (de la 25 februarie) aici
Descărcați firmware-ul 1.10 pentru Z 6II (de la 25 februarie) aici


¹ Când este selectată această opțiune, zona de imagine este fixată la formatul de film bazat pe DX, iar calitatea filmului este fixată la Normal.
² Funcția de ieșire video RAW poate fi activată de un centru de service Nikon contra cost. Găsiți centrul de service Nikon aici. Aparatele foto Nikon Z 6II achiziționate ca parte a Kitului de filmat esențial Z 6II au deja activată funcția de ieșire video RAW.
³ Cu Z 7II, imaginile video RAW full-HD se pot înregistra utilizând formatul de film bazat pe FX, iar imaginile video RAW 4K UHD se pot înregistra utilizând formatul de film bazat pe DX. Când se utilizează aparatul foto Z 6II, înregistrarea imaginilor video RAW 4K UHD sau full-HD este posibilă cu formatele de film bazate atât pe FX, cât și pe DX.
⁴ Atomos NINJA V și, de acum, Blackmagic Design Video Assist 5" 12G HDR și 7" 12G HDR pot fi utilizate pentru a înregistra imagini video în format RAW de la Nikon, în format ProRes RAW sau, respectiv, Blackmagic RAW. Funcționarea nu este garantată cu alte recordere decât cele menționate mai sus (conform situației din 18 februarie 2021). Mai mult decât atât, pentru imaginile video ProRes RAW înregistrate pe recorderul extern Ninja V fabricat de Atomos, se asigură compatibilitatea cu setările ISO și caracteristicile de control al temperaturii de culoare adăugate la Final Cut Pro de la Apple, versiunea 10.4.9 și versiunile ulterioare. În acest fel se extind opțiunile de editare video atunci când se utilizează Final Cut Pro.
⁵  Nu este acceptată ieșirea video RAW la o setare de 4K UHD/60p pentru dimensiunea cadrului/cadența cadrelor.
⁶ 
Într-o actualizare viitoare, Blackmagic Design va lansa o actualizare de software care adaugă aparatele foto Z 7II și Z 6II de la Nikon ca modele acceptate pentru înregistrarea în format Blackmagic RAW pe modelele Video Assist 12G.