16-09-2020

NOI OBIECTIVE DE REFERINȚĂ NIKKOR Z EXTIND GAMA NIKON Z

Amsterdam, Olanda, 16 septembrie 2020: Nikon prezintă astăzi două noi obiective NIKKOR Z: NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, primul său obiectiv Z cu distanță focală fixă, cu f/1.2 și NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S – cel mai scurt zoom din lume cu unghi ultralarg, pentru fotografiere pe întregul cadru, cu f/2.8¹. Obiectivele aduc fiecare posibilități semnificative sistemului foto mirrorless Nikon Z, care se dezvoltă continuu.

NIKKOR Z 50mm f/1.2 S ocupă un loc special în gama Nikon Z. Datorită remarcabilei sale puteri de rezoluție, focalizării automate sigure și controlului estetic excepțional, acest obiectiv profesional standard cu distanță focală fixă este o legendă în devenire. De la bokehul elaborat până la sursele de lumină punctiforme fin detaliate, creatorii de imagini profesioniști vor beneficia de noi niveluri de profunzime și de detaliu de la distanța focală clasică de 50 mm – indiferent dacă fotografiază sau filmează. Acest obiectiv exploatează la maximum posibilitățile remarcabile ale monturii Z de la Nikon de a capta lumina, iar diafragma maximă f/1.2 permite un control vast al profunzimii de câmp.

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S completează grupul de obiective de înaltă performanță din trinitatea dedicată gamei de sisteme Nikon Z. Performanțele excelente de redare și construcția compactă conferă un loc aparte acestui obiectiv. Caracteristicile optice avansate, montura Z largă și diafragma constantă f/2.8 oferă performanțe excelente, care rivalizează chiar și cu ale obiectivelor cu distanță focală fixă. Efectul de vignetare de la marginile cadrului este controlat în mod eficient, chiar și atunci când fotografiați cu diafragma larg deschisă, iar formele dublate și petele luminoase sunt contracarate, pentru o claritate deosebită. Fotografii pot aduce la viață întreaga frumusețe a fiecărei compoziții arhitecturale, a fiecărui peisaj diurn sau nocturn pe care se decid să le capteze.

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Acestea sunt noi obiective NIKKOR Z importante, pe care suntem mândri să le putem oferi profesioniștilor. Noul nostru obiectiv de 14-24 mm completează perfect trinitatea noastră de obiective cu zoom profesionale NIKKOR Z, în timp ce obiectivul de 50 mm cu distanță focală fixă pentru aparate foto mirrorless este o opțiune mai accesibilă pentru profesioniștii care doresc performanțe optice care se apropie de ale remarcabilului Noct din linia S, fără a sacrifica posibilitățile de focalizare automată.”

Măiestrie la detalii. NIKKOR Z 50mm f/1.2 S

Obiectiv profesional cu distanță focală fixă, cu f/1.2. Bokeh elaborat. Surse de lumină punctiforme fin detaliate. Deosebit de clar de la o margine la alta a imaginii. Excelent în lumină scăzută.
Construcție optică avansată. Are 17 lentile în 15 grupuri, inclusiv două lentile din sticlă ED și trei lentile asferice.
Focalizare automată sigură. Focalizarea automată este rapidă, cursivă și întotdeauna foarte silențioasă. Zona de focalizare este redată clar, chiar și atunci când fotografiați la distanțe mici sau cu profunzime de câmp scăzută.
Imagini remarcabil de clare. Acoperirile anti-reflexie cu nanocristale și ARNEO de la Nikon combat formele dublate și petele luminoase, chiar și în situațiile în care subiectul este iluminat din spate.
Segmente de film cinematografice. Diafragma maximă mare permite un control vast al profunzimii de câmp. Variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este eliminată aproape complet.
Controale profesionale. Inelul de control este fără sunet, iar butonul Fn poate fi personalizat. Panoul de informații OLED vă permite să confirmați rapid și ușor datele de fotografiere vitale.
Etanșat împotriva intemperiilor. Fiecare componentă mobilă a cilindrului obiectivului este etanșată, iar montura metalică a obiectivului este prevăzută cu o garnitură inelară din cauciuc.

Maestru al spațiului. NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S

Obiectiv profesional cu zoom pentru unghi ultralarg, de f/2.8. Montura Z largă și diafragma constantă f/2.8 oferă performanțe remarcabile.
Caracteristici optice superioare. Claritatea este excepțională de la o margine la alta a imaginii. Acoperirile cu nanocristale și ARNEO de la Nikon reduc în mod drastic formele dublate și petele luminoase.
Rezistent și fiabil. Etanșarea cuprinzătoare din jurul tuturor componentelor mobile ale cilindrului obiectivului asigură protecția împotriva prafului și umezelii. Montura din aliaj de aluminiu contribuie la reducerea greutății și, totodată, la creșterea durabilității.
Pregătit pentru filme. Focalizarea automată este cursivă și fără sunet, iar efectul nedorit al variației distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) sau modificarea focalizării în timpul acționării mecanismului de zoom sunt practic inexistente. Obțineți controlul precis al profunzimii de câmp direct de la obiectiv.
Pregătit pentru filtre. Puteți utiliza filtre de 112 mm cu înfiletare împreună cu parasolarul de obiectiv, care este inclus. O fantă de filtru posterioară permite utilizarea filtrelor de culoare tip gel.


¹ Dintre obiectivele cu zoom pentru aparate foto digitale cu fotografiere pe întregul cadru (format FX de la Nikon), cu obiective interschimbabile cu un interval de distanțe focale începând de la 14 mm sau mai puțin și cu o diafragmă maximă de f/2.8 pe întregul interval de zoom, disponibile în septembrie 2020. Afirmația se bazează pe cercetările efectuate de Nikon.