12-02-2020

DOUĂ NOI OBIECTIVE NIKKOR Z SE ALĂTURĂ FAMILIEI NIKON Z

Amsterdam, Olanda, 12 februarie 2020: Nikon prezintă astăzi două noi obiective NIKKOR Z: obiectivul cu unghi ultralarg NIKKOR Z 20mm f/1.8 S și zoomul de telefotografie NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR. Ambele obiective focalizează rapid, silențios și cursiv și sunt bine etanșate pentru asigurarea protecției împotriva prafului și umezelii.

NIKKOR Z 20mm f/1.8 S extinde gama de obiective de înaltă performanță cu diafragmă f/1.8 din linia S, concepute pentru sistemele Nikon Z. Când un unghi larg nu se dovedește a fi suficient de larg, acest obiectiv de 20 mm cu unghi ultralarg, cu distanță focală fixă și deschidere mare a diafragmei este o opțiune foarte interesantă. Caracteristicile optice avansate, montura Z largă și diafragma circulară cu 9 lame, de f/1.8 oferă performanțe excelente în orice lumină. Claritatea este excelentă de la o margine la alta a cadrului și excepțională la distanțe mici, grație unei distanțe minime de focalizare de doar 0,20 m. Sticla ED și acoperirea cu nanocristale anti-reflexie de la Nikon combat formele dublate și petele luminoase - indiferent de situație, acest obiectiv pentru aparate foto mirrorless captează mult mai mult din priveliște.

NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR se alătură familiei Nikon Z ca un obiectiv de călătorie perfect pentru realizarea unor fotografii și filme bogat detaliate. Fiind unul dintre cele mai compacte zoomuri de telefotografie disponibile în prezent, încape lejer în genți mai mici. Montura Z largă permite un design unic, care poziționează lentilele mai mari în spate, oferind un echilibru și o manevrabilitate deosebită. Designul optic asigură obținerea unor imagini clare cu culori vii și contrast ridicat, indiferent dacă fotografiați cu unghi larg sau la limita de telefotografie a obiectivului. Videografii pot să înregistreze segmente video frumoase pe întregul cadru, grație designului optic NIKKOR avansat, care valorifică la maximum calitatea excelentă a imaginii aparatelor lor foto din gama Nikon Z.

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Aceste noi obiective NIKKOR adaugă sistemului Nikon Z un număr de distanțe focale populare. Indiferent dacă fotografiază sau filmează, în spații înguste sau în natură, producătorii de imagini au acum și mai multe oportunități de a se adapta diferitelor situații cu instrumentele creative de care au nevoie.”

Unghi larg, peisaje vaste. NIKKOR Z 20mm f/1.8 S

Obiectiv cu unghi ultralarg și deschidere mare a diafragmei, f/1.8, pentru aparate foto mirrorless. Claritate deosebită de la o margine la alta a imaginii și performanțe excelente în lumină scăzută.
Claritate remarcabilă. Claritatea este deosebită – excepțională la distanțe mici. O distanță minimă de focalizare de numai 0,20 m oferă fotografilor posibilitatea de a controla cadrul de la close-up până la infinit.
Bokeh frumos. Designul optic avansat permite obținerea unor imagini superbe ale galaxiilor și a unor efecte de bokeh cu aspect natural.
Imagini curate și clare. Lentilele din sticlă ED și lentilele asferice corectează aberațiile cromatice, iar acoperirea cu nanocristale anti-reflexie de la Nikon reduce formele dublate și petele luminoase.
Pregătit pentru filme. Focalizarea este rapidă, cursivă și silențioasă. Variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este eliminată complet.
Etanșat împotriva intemperiilor. Toate componentele mobile ale cilindrului obiectivului sunt etanșate pentru a fi protejate împotriva prafului și umezelii.

Pentru toate călătoriile dumneavoastră. NIKKOR Z 24-200mm f/4-6.3 VR

Zoom de telefotografie ultracompact. Obiectiv pentru aparate foto mirrorless cu fotografiere pe întregul cadru, cu interval de zoom de 24–200 mm, de la unghi larg până la telefotografie.
Pregătit pentru călătorie. Cântărește doar 570 g și încape cu ușurință în gențile mai mici pentru kituri. Închizătorul de zoom menține obiectivul complet retras cât timp este ținut în geantă.
De aproape și clar. Distanță minimă de focalizare de doar 0,5 m la 24 mm și de 0,7 m la 200 mm.
Remarcabil pentru filme. Focalizarea automată este silențioasă. Variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este redusă, la fel și modificarea focalizării în timpul acționării zoomului.
Imagini curate și clare. Lentilele asferice din sticlă ED și lentilele asferice asigură reducerea la minim a distorsiunilor pe întregul interval de zoom. Acoperirea ARNEO de la Nikon combate formele dublate și petele luminoase, pentru obținerea unor imagini mai clare.
Rezistent la praf și la picături. Obiectivul este etanșat pentru asigurarea protecției împotriva prafului și umezelii. O acoperire cu fluor respinge efectiv praful și murdăria, fără a compromite calitatea imaginii.