07-01-2020

DOUĂ OBIECTIVE REMARCABILE CU ZOOM PENTRU TELEFOTOGRAFIE

Amsterdam, Olanda, 7 ianuarie 2020: Nikon prezintă două noi obiective profesionale cu zoom pentru telefotografie. AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR pentru aparate foto DSLR și NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S pentru aparate foto mirrorless din seria Nikon Z. Aceste obiective puternice cu zoom pentru telefotografie ridică ștacheta tehnologiei de proiectare a obiectivelor, oferind performanțe optice echivalente cu ale unui obiectiv cu distanță focală fixă.

Indiferent dacă fotografiați în arene sportive închise ori noaptea în aer liber, AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR excelează prin puterea sa de rezoluție extraordinară și prin performanțele deosebite ale funcției AF. Acest obiectiv remarcabil marchează și introducerea unui interval de distanțe focale mult așteptat. Acum, fotografii care utilizează aparate foto DSLR și doresc să fotografieze la 300 mm nu mai sunt legați de o singură distanță focală. Nici nu trebuie să riște performanțele optice utilizând un obiectiv cu zoom la care este atașat un teleconvertor.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S este un obiectiv cu deschidere mare a diafragmei, cu fotografiere pe întregul cadru, fiind al doilea obiectiv ce va fi lansat în cadrul trinității dedicate aparatelor foto mirrorless de la Nikon. Indiferent dacă fotografiați întreceri sportive, evenimente sau subiecte pentru reportaje, acest obiectiv cu zoom pentru telefotografie din Linia S acoperă toate cerințele fundamentale pentru imagini statice și video. Focalizarea este rapidă, cursivă și fără sunet. Claritatea este remarcabilă pe întregul cadru, chiar și atunci când fotografiați cu cea mai mare deschidere a diafragmei. Când înregistrați imagini video, variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este eliminată complet.

Făcând un pas înainte în privința performanțelor optice, ambele obiective de nivel profesional utilizează noua sticlă SR de la Nikon, precum și sticla ED pentru a combate aberațiile cromatice. Drept rezultat, denaturarea culorilor este redusă semnificativ, iar lumina albastră mai greu de controlat (spectrul de lungimi de unde scurte) este acum compensată în întregime. Imaginile sunt mai clare ca niciodată, iar contrastul este excepțional.

Nikon D5 | 1/800 s | f/2.8 300 mm | ISO 4000 | AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Nikon Z 7 | 1/1250 s | f/2.8 200 mm | ISO 200 | NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Dirk Jasper, manager de produs la Nikon Europe, declară: „Având cele mai avansate designuri optice în comparație cu obiectivele cu zoom produse de Nikon până în prezent, aceste noi zoomuri de telefotografie stabilesc noi standarde pentru performanțele obiectivelor profesionale. Caracteristicile ergonomice inteligente concepute de Nikon și etanșarea cuprinzătoare împotriva intemperiilor întregesc tabloul calitativ al acestor obiective: orice ați dori să fotografiați, sunteți pregătit pentru a duce totul la bun sfârșit.”

AF-S NIKKOR 120-300mm f/2.8E FL ED SR VR

Obiectiv cu zoom pentru telefotografie profesional cu montură F. Acoperă intervalul versatil de distanțe focale de 120–300 mm, cu o diafragmă maximă constantă de f/2.8.
Funcție AF cursivă și precisă. Performanțele echivalente cu ale obiectivelor cu distanță focală fixă țin pasul cu subiectele care se mișcă rapid sau imprevizibil. O diafragmă electromagnetică asigură expuneri precise la cadențe de cadre înalte.
Design optic avansat. 25 de elemente în 19 grupuri, cu sticlă ED și sticlă SR de la Nikon, precum și cu acoperiri ARNEO și cu nanocristale. Aberațiile cromatice, aberația coma, formele dublate și petele luminoase sunt contracarate efectiv.
Stabilitate excelentă prin VR. Sistemul de reducere a vibrațiilor (VR) de la Nikon vă oferă un avantaj de patru stopuri, chiar și cu un teleconvertor activat.
Renumitele caracteristici ergonomice de la Nikon. Butoane cărora le puteți asocia funcții, treceri cursive între orientările orizontală și verticală și multe altele.
Talpă pentru trepied integrată. Este orientată spre partea frontală a obiectivului, oferind un echilibru optim și un plus de confort la transport.
Construcție rezistentă. Construcția robustă și etanșarea cuprinzătoare sunt atuuri care permit utilizarea acestui obiectiv pe orice vreme.

NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S

Obiectiv cu zoom pentru telefotografie de nivel profesional cu montură Z. Acoperă intervalul versatil de distanțe focale de 70-200 mm, cu o diafragmă maximă constantă de f/2.8.
Performanțe excelente. Claritatea și contrastul sunt excepționale pe toată întinderea cadrului. Focalizarea este cursivă, rapidă și fără sunet.
Design optic avansat. 17 elemente în 15 grupuri, cu sticlă ED și sticlă SR de la Nikon, precum și cu acoperiri anti-reflexie ARNEO și cu nanocristale. Aberațiile cromatice, aberația coma, formele dublate și petele luminoase sunt contracarate efectiv.
Pregătit pentru video. Variația distanței focale în funcție de distanța de focalizare (focus breathing) este eliminată complet, iar controlul stabil al diafragmei asigură schimbări de expunere naturale în cadrul scenei.
Panou de informații OLED pe obiectiv. Verificați rapid diafragma, distanța de focalizare, distanța focală exactă și profunzimea de câmp direct pe obiectiv.
Buton Fn. Asociați butonului Fn al obiectivului până la 21 de funcții diferite, de la blocare AF până la măsurare, bracketing și nu numai.
Obiectiv esențial: construcție rezistentă și compactă, cu etanșare cuprinzătoare pentru protecția împotriva prafului și umezelii.