17-12-2019

IEȘIRE VIDEO RAW PENTRU NIKON Z 7 ȘI Z 6

Amsterdam, Olanda, 17 decembrie 2019Nikon anunță astăzi că ieșirea video în format RAW va fi asigurată pentru aparatele foto mirrorless Z 7 și Z 6 cu fotografiere pe întregul cadru. Upgrade-ul vine odată cu lansarea firmware-ului 2.20.

Nikon este primul producător de aparate foto care asigură ieșirea video în format RAW direct dintr-un aparat foto mirrorless cu fotografiere pe întregul cadru, prin HDMI. Utilizatorii aparatelor foto Z 7 și Z 6 vor putea trimite un flux video RAW pe 12 biți către un recorder extern Atomos Ninja V, care este inclus în Kitul de filmat esențial Nikon Z 6¹ ². Fluxul video este înregistrat ca ProRes RAW,³ care păstrează acuratețea culorilor și extinde luminozitatea și detaliile umbrelor. Videografii vor beneficia de o flexibilitate maximă în post-producție fără a încetini editarea: un avantaj ideal pentru fluxurile de lucru HDR.

După descărcarea actualizării de firmware 2.20, suportul pentru ieșirea video RAW poate fi instalat pe aparatele foto Z 7 și Z 6 la centrele de service Nikon. Acest serviciu va fi gratuit pentru toate aparatele foto Nikon Z 6 care au fost cumpărate ca parte a Kitului de filmat esențial Z 6.

Calitatea superioară a imaginii este fundamentul seriei Nikon Z, iar asigurarea ieșirii în format RAW prin HDMI este o îmbunătățire cheie pentru orice videograf. Seria Z va continua să răspundă nevoilor schimbătoare ale utilizatorilor și să ofere caracteristici de ultimă generație prin viitoarele actualizări de firmware.


¹ Pregătiți-vă aparatul foto Z 7 sau Z 6 pentru ieșirea video RAW pe 12 biți. Descărcați actualizarea de firmware 2.20 și mergeți cu aparatul foto la un centru de service Nikon pentru a activa formatul RAW. Va fi necesar să achitați anumite taxe; pentru detalii, contactați centrul de service Nikon local.
Descărcați firmware-ul 2.20 pentru Z 7 aici.
Descărcați firmware-ul 2.20 pentru Z 6 aici.
Găsiți centrul de service Nikon aici.

² Pentru a fi compatibile cu formatul video RAW de la Nikon, recorderele externe Atomos Ninja V pot necesita, de asemenea, o actualizare de firmware. Pentru mai multe informații, consultați site-ul web Atomos.
³ ProRes RAW este un format video RAW dezvoltat de Apple Inc. în 2018.
⁴ Dacă aparatul dumneavoastră foto Z 6 a fost cumpărat ca parte a unui Kit de filmat esențial Z 6 și nu are preinstalat suportul pentru ieșirea video RAW, cel mai apropiat centru de service Nikon îl va instala gratuit pentru dumneavoastră. Este necesară dovada achiziției.

Pentru mai multe informații despre produsele premiate de la Nikon, vizitați www.europe-nikon.com