11-08-2022

Nikon, CIWEM, WaterBear și ARUP anunță componența juriului pentru Environmental Photographer of the Year 2022

Amsterdam, Olanda, 11 august 2022: Nikon, alături de CIWEM – organizația caritabilă pentru managementul apei și al mediului, WaterBear – platforma de streaming gratuit dedicată viitorului planetei noastre și ARUP – firma de servicii profesionale pentru dezvoltare sustenabilă, are plăcerea să anunțe componența juriului pentru ediția din acest an a concursului Environmental Photographer Of The Year 2022. Juriul este format dintr-o serie impresionantă de experți în domeniile fotografiei, justiției climatice și activismului de mediu.

Membrii juriului au fost aleși cu mare grijă, pentru a se asigura o componență diversă de judecători premiați, care vor lucra împreună pentru a evalua lucrările înscrise în concurs și a selecta imaginile câștigătoare. Printre aceștia se numără: fotografa elvețiană Daisy Gilardini, specializată în conservarea naturii; fotograful de natură sălbatică și activistul de mediu Roie Galitz, din Israel; fotografa documentaristă și naratoarea vizuală egipteană Rehab Eldalil; fotojurnalistul brazilian Victor Moriyama și Wacera Njagi din Kenya, foto-redactor.

Concursul Environmental Photographer Of The Year 2022 este acum la a 15-a ediție și prezintă unele dintre cele mai inspiratoare lucrări fotografice de mediu din lume. Concursul anual pune la dispoziția publicului o platformă internațională pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor de mediu care amenință planeta noastră.

Iată care sunt membrii premiați ai juriului din acest an:

  ● Daisy Gilardini, fotografă: Daisy este o fotografă de conservare specializată în viața regiunilor polare, punând un accent particular pe natura sălbatică din Antarctica și pe urșii din America de Nord. Imaginile lui Daisy au fost publicate la nivel internațional în reviste renumite, precum National Geographic, BBC Wildlife, Canadian Geographic, Nature’s Best and Outdoor Photography, printre multe altele. Imaginile ei au fost utilizate și de ONG-uri de frunte precum Greenpeace și World Wildlife Fund, printre altele. Din 2018, ea lucrează ca fotografă pentru Canadian Geographic, a fost nominalizată ca Ambasadoare Greenpeace pentru Antarctica și este Ambasadoare Nikon Europe.
  ● Roie Galitz, fotograf: Roie este un fotograf de natură sălbatică de renume mondial, diplomat în probleme de mediu, antreprenor și orator. Roie este pasionat de fotografia în aer liber, alegând subiecte din natura sălbatică aflată în pericol, care l-au făcut să devină mai conștient de primejdiile care amenință natura pe măsură ce activitățile omului își cresc influența. Roie a devenit Ambasador Nikon Europe și Ambasador Greenpeace, a participat la trei discuții TED și este un vorbitor elocvent la multe evenimente din întreaga lume. Ca antreprenor, Roie a înființat câteva companii care cultivă dragostea pentru fotografie, creația și admirația pentru lumea noastră minunată, printre care o școală de fotografie cu peste 30.000 de absolvenți și o companie de voiaj foto, care organizează zeci de expediții în fiecare an.
  ● Rehab Eldalil, fotografă: Rehab este o fotografă documentaristă și o naratoare vizuală premiată, stabilită în Cairo. Lucrările ei se concentrează asupra temei cuprinzătoare a identității explorate prin practici creative participative. Proiectul său pe termen lung The Longing Of The Stranger Whose Path Has Been Broken a fost nominalizat pentru PHmuseum Women Grant 2021, 6Mois Photojournalism award 2021, Philip Jones awards 2021, Marilyn Stafford award 2021 și Catchlight fellowship 2020. Mai recent, Rehab a fost premiată cu FotoEvidence W Award 2022 pentru publicarea proiectului său sub forma unei cărți, cu World Press Photo Regional Award 2022 și cu Premi Mediterrani Albert Camus 2022.
  ● Victor Moriyama, fotojurnalist: Victor este un fotojurnalist brazilian stabilit în São Paulo, ale cărui lucrări prezintă America de Sud și pădurea tropicală amazoniană. Lucrările lui documentează procesele de violență care predomină în relațiile sociale și de mediu din Brazilia. Printre temele recurente se numără conflictele agrariene, despădurirea și conservarea pădurilor tropicale și a biodiversității acestora, genocidul în rândul populațiilor indigene și accelerarea schimbărilor climatice. Fiind îngrijorat de lipsa unor rapoarte detaliate despre conflictele din regiunea Amazonului, Victor a creat în 2019 proiectul @historiasamazonicas, o comunitate de fotografi latino-americani dedicați documentării proceselor contemporane care au loc în regiunea Amazonului și care definesc situația prezentă. Ideea lui este de a răspândi aceste cunoștințe în lume și de a atrage atenția societății globale asupra problemelor cu care se confruntă cea mai întinsă pădure tropicală din lume. Victor este un colaborator obișnuit al ziarului The New York Times, cu subiecte din regiunea Amazonului și din America Latină.
  ● Wacera Njagi, foto-redactor: Stabilită în Nairobi, Wacera este foto-redactor la Everyday Africa. Munca ei îmbină designul interactiv pentru fotografii, rolul de director artistic și managementul proiectelor media, utilizând diferite mijloace de comunicare, discipline de design și tehnicii de cercetare. Wacera a colaborat cu echipele de redactori de la World Press Photo Foundation, Black Women Photographers, Code For Africa, The ICRC și nu numai. Prin intermediul funcției sale de la Everyday Africa, Wacera se străduiește să facă relatări care transmit o imagine mai exactă a vieții africane de zi cu zi în comparație cu ceea ce se vede de obicei în media.

Concursul Environmental Photographer Of The Year 2022 este în prezent deschis pentru înscrieri din partea fotografilor profesioniști și amatori deopotrivă și înscrierea este gratuită pentru toate vârstele. Participanții vor concura pentru recompense în numerar și premii la șase categorii, inclusiv premiul cel mare – The Environmental Photographer Of The Year 2022. Categoriile includ Environmental Photographer Of The Year (Fotograful de mediu al anului), Young Environmental Photographer Of The Year (Tânărul fotograf de mediu al anului), Vision of the Future (Viziunea viitorului), Recovering Nature (Natura se reface), Keeping 1.5 Alive (Să îndeplinim obiectivul 1,5) și Adapting for Tomorrow (Ne adaptăm pentru mâine). Mai multe informații despre categoriile din acest an pot fi găsite la www.epoty.org/categories-prizes/.

În acest an s-a constituit și un juriu specializat în etică, cu scopul de a se îmbunătăți responsabilitatea și transparența în selectarea fotografiilor. Juriul, format din experți în etică în domeniile jurnalismului și fotografiei, a oferit feedback și îndrumări privind regulile concursului din acest an pentru a-i sprijini pe fotografii participanți cu răspunsuri la întrebări referitoare la consimțământ, permisiuni și reprezentarea etică a oamenilor și a naturii sălbatice. Mai multe informații despre juriu, care va asista la revizuirea fotografiilor în timpul procesului de selecție din 2022, pot fi găsite la www.epoty.org/ethics-panel/.

Pentru a afla mai multe, pentru înscriere și pentru detalii complete despre regulamentul concursului The Environmental Photographer Of The Year, precum și despre premii, vizitați www.epoty.org. Înscrierile se încheie pe 31 august 2022 și câștigătorii vor fi anunțați spre sfârșitul lunii noiembrie.

Despre Nikon Europe

Nikon ocupă un loc de frunte la nivel mondial în furnizarea de produse și servicii foto-videografice. Tehnologia sa optică inovatoare – de la aparate foto până la obiective, accesorii de sistem și optică sportivă și recreativă pentru consumatori și profesioniști – are la bază peste 100 de ani de experiență. Brandul este recunoscut la nivel mondial pentru stabilirea unor noi standarde la nivel de design și de performanțe, cu revoluționarele aparate foto mirrorless din seria Z de la Nikon și cu obiectivele NIKKOR Z, care reprezintă o nouă dimensiune a caracteristicilor optice. Nikon se angajează să se poziționeze în fruntea culturii foto-videografice și permite unora dintre cei mai buni artiști vizuali din lume să își atingă potențialul creativ prin intermediul povestirilor vizuale. Pentru mai multe informații despre produsele premiate de la Nikon, vizitați www.europe-nikon.com.

Despre CIWEM

Instituția privilegiată pentru managementul apei și mediului (CIWEM) este un organism profesional independent înființat prin decret regal și o organizație caritabilă înregistrată în Regatul Unit, care lucrează la nivel internațional pentru a promova practica managementului apei și al mediului. CIWEM reprezintă o comunitate de 30.000 de profesioniști cu o viziune comună pentru o lume sigură și durabilă. Pentru mai multe informații, vizitați www.ciwem.org.

Despre WaterBear

WaterBear este o platformă de streaming inovatoare, care prezintă documentare premiate, precum și conținut original, cu teme din biodiversitate, comunitate, acțiuni de combatere a schimbărilor climatice și moda sustenabilă. Membrii comunității WaterBear pot să transmită materiale video în orice moment și pe orice dispozitiv, totul în mod gratuit și pot să acționeze în mod direct și instantaneu pentru a sprijini ONG-urile din întreaga lume și a contura un viitor mai bun pentru planeta noastră fragilă. Pentru mai multe informații despre WaterBear și pentru a vă înscrie, vizitați: www.waterbear.com.

Despre Arup

Dedicat unei dezvoltări sustenabile, Arup este un colectiv de consultanți și experți care lucrează în 140 de țări. Ne-am înființat pentru a fi umani și excelenți în egală măsură și colaborăm cu clienții și partenerii noștri folosind imaginația, tehnologia și rigoarea pentru a contura o lume mai bună. Pentru mai multe informații, vizitați www.arup.com.